Експериментално театрално ателие Самосъхранение“ е свързано с развитие на уменията

...
Експериментално театрално ателие Самосъхранение“ е свързано с развитие на уменията
Коментари Харесай

Актьорът Йордан Върбанов: Важно е да има провокации, за да се развиват уменията ти

Експериментално театрално ателие " Самосъхранение “ е обвързвано с развиване на уменията на млади артисти и опцията да се срещнат с по-сериозни експерти в тази сфера. Много е значимо да има провокации, които да развиват уменията ти. Това сподели артистът Йордан Върбанов в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Ателието е гратис и е проведено с поддръжката на Национален фонд " Култура “ по стратегия " Творческо развиване “. Условието е претендентите да са приключили висше обучение с актьорска компетентност през последните 5 години. Крайният период за подаване на документи е 15 април. 

Ментори в пробното театрално ателие ще бъдат Диана Добрева, Петя Диманова, Деян Георгиев, Деян Донков. " Като извънредно умел и добър артист, Деян Доков ще бъде потребен в това да направлява самия развой по построяването на театралния облик. Петя Диманова и Деян Георгиев са екип, който работи дружно в няколко разнообразни спектакли на Диана Добрева. Двамата се занимават с ритмиката и пластиката в самите спектакли. Това е нещо, което и не ще желаеме да бъде включено в работния развой. Диана Добрева ще бъде това звено, което ще може да сглоби това нещо в някакъв повсеместен тип. Тя ще бъде част и от основаването на театралните облици “, изясни Върбанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР