Експериментално лечение със от пъпни връзки може значително да намали

...
Експериментално лечение със от пъпни връзки може значително да намали
Коментари Харесай

Нова надежда: Стволови клетки срещу COVID-19

Експериментално лекуване със от пъпни връзки може доста да понижи смъртните случаи и да форсира времето за възобновяване на пациенти, страдащи от най-тежката форма на COVID-19, допуска изследване, информира . Американски откриватели оповестяват за 91% преживяемост при тежко заболели пациенти , като се има поради инфузията на стволови кафези, спрямо 42% във втора група, които не са получили лекуването.
Проучването, извършено от учени от Медицинския факултет на Университета в Маями, откри, че 100% от пациентите на възраст под 85 година към момента са живи, месец след лекуване с мезенхимни пъпни стволови кафези. Изследването, оповестено в списанието " Stem Cells Translational Medicine ", включва 24 пациенти в Университета в Маями кула или болница " Джаксън Мемориал ". Всеки получи две инфузии, дадени в обособени дни или на мезенхимни стволови кафези, или на плацебо. " Това беше двойно сляпо изследване. Лекарите и пациентите не знаеха какво се влива ", сподели лекар Камило Рикорди, шеф на Института за проучване на диабета (DRI) и Центъра за клетъчна трансплантация към Медицинския факултет на Университета в Маями. „ Две инфузии от 100 000 000 стволови кафези бяха доставени в границите на три дни, за общо 200 000 000 кафези при всеки индивид от лекуваната група.
 Добри резултати в пробно лекуване на COVID-19 със стволови кафези Добри резултати в пробно лекуване на COVID-19 със стволови кафези
Шестима пациенти в Израел с тежка форма на COVID-19 са посочили усъвършенстване на имунната система след пробно лекуване със стволов...
Той добави: „ Пъпната шнур съдържа прародители стволови кафези или мезенхимни стволови кафези , които могат да бъдат разширени и да обезпечат лечебни дози за над 10 000 пациенти от една пъпна шнур. Това е неповторим запас от кафези, които се проверяват за вероятното им потребление в приложенията на клетъчната терапия, когато и да е, когато би трябвало да модулирате имунния отговор или възпалителния отговор ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР