Експериментална пешеходна пътека се появи на ул. Арх. Камен Петков“

...
Експериментална пешеходна пътека се появи на ул. Арх. Камен Петков“
Коментари Харесай

Експериментална пешеходна пътека върху паважна улица до пловдивско училище

Експериментална пешеходна пътека се появи на ул. " Арх. Камен Петков “ до едноименната Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия. Използвана е нова технология, като в началото върху паважа са нанесени два разнообразни типа грунд, а от горната страна са положени термопластични знаци.

" Целта ни е да имаме трайно маркирана пешеходна пътека, която да е забележима освен със наложително поставените по разпоредба знаци, а и със самата си визия върху пътното платно. Поредният ни опит за дълготрайни пешеходни пътеки върху паважните улици е продължение на ограниченията за запазване живота и здравето на всички поданици и посетители на Пловдив, и най-много на децата “, разяснява шефът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ инж. Борислав Кръстев.

Ако новата технология даде упования резултат, това ще направи допустимо по-бързо да се сложи маркировката за пешеходни пътеки по паважните улици, която да добави обозначаването им с пътни знаци. Успешен се оказа опитът с направената преди към година първа пешеходна пътека от бетонни линии на ул. " Богомил “ до учебно заведение " Васил Левски “, на която тези дни следва ободряване. Заедно с регион " Централен “  в момента се оформят още две такива пешеходни пътеки – на ул. " Преслав “ до площад " 22 септември “ /Гроздовия пазар/ и до пощата на бул. " Пещерско шосе “.

Според направения в " Организация и надзор на превоза “ план до 15 септември пътната маркировка във всички региони на града би трябвало да се обнови. Досега тя е изпълнена в " Централен “, " Западен “ и отчасти в " Източен “, следва работа на цялостни обороти в " Тракия “ и " Северен “. Всекидневно екипи на предприятието подават информация за качеството на свършената работа. При установени недостатъци изпълнителите се връщат да ги отстраняват. Специални благодарности инж. Борислав Кръстев изрече към Оперативна програма " Чистота “, чието профилирано звено прави цялото пътно маркиране в регион " Южен “. Преди първия образователен ден към всички учебни заведения и детски заведения се възобновяват осветлението и пътните знаци.

Директорът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ припомня, че според настоящата нормативна уредба е задоволително пешеходната пътека да бъде сигнализирана и единствено със знаци  – сигнален знак А18 и Д17 " Пешеходна пътека “. Допълнително към образователните заведения са сложени знаци за ограничаване на скоростта до 30 км/ч и " Внимание, деца! “, които да подскажат на лидера на МПС и заострят вниманието му, че би трябвало да се движи с по-ниска скорост, като се преценява с пътната конюнктура и дава преимущество на пешеходците. Според Закона за придвижване по пътищата пешеходни пътеки са и всички продължения на тротоарите върху пътното платно, без значение дали са обособени по съответния метод или не “, добави инж. Борислав Кръстев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР