Експеримент на bTV показа колко сигурна е системата за достъп

...
Експеримент на bTV показа колко сигурна е системата за достъп
Коментари Харесай

Репортер на bTV влезе в училище и почерпи децата с бонбони… въпреки охраната

Експеримент на bTV сподели какъв брой сигурна е системата за достъп на външни лица в учебните заведения. Репортерът Ирена Рашева и стажант-репортерът Румяна Генова откриха какъв брой елементарно можеш да стигнеш до малчуганите.

Екипът ни избира случайно учебно заведение в центъра на София. Оказва се, че могат да влезнат в 22-ро учебно заведение без никаква инспекция, а защитата даже ги упътва към кабинета на IV A клас.

Там би трябвало да има час по български език, само че учител няма.

По-късно екипът ни се връща с камера. Охраната споделя, че веки, който влиза, има обвързване „ да му се обади”.

Според управлението на учебното заведение нашият екип е първият, който не е бил тестван, а децата в никакъв случай не оставали без преподавател.

Друго учебно заведение, в което ревизираме системата за сигурност, е 17-то, където преди седмица мъж беше арестуван за блудничество с деца.

Екипът ни минава даже през стаята на охранителите, след което се качва по етажите с кутия бонбони. Необезпокоявани от никого те съумяват да почерпят децата, които на драго сърце одобряват лакомствата.

Едва на излизане от постройката екипът ни е спрян. Охранителят се е върнал пост, открива пропуща си и се обажда на полицията, които сформират сигнален протокол за екипа ни.

Въпреки всичко шефът на учебното заведение е удовлетворен от системата за сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР