Експанзията на промишлената активност в Китай загуби част от скоростта

...
Експанзията на промишлената активност в Китай загуби част от скоростта
Коментари Харесай

Слабо забавяне на промишлената експанзия в Китай

Експанзията на промишлената интензивност в Китай загуби част от скоростта си през декември 2020 година вследствие на намаляване на китайския износ поради новите противоепидечни ограничения, въведени в редица от главните търговски сътрудници. Това демонстрират резултатите от частното изследване на организациите Caixin и Markit, предава БНР. 

Промишленият PMI показател се намали през декември до тримесечно дъно от 53,0 пункта по отношение на 54,9 пункта през ноември (10-годишен връх и най-силна агресия от ноември 2010 г.), до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за следващо покачване към 54,8 пункта.

Данните са в синхрон с формалното държавно изследване, показано преди няколко дни, съгласно което промишленият PMI показател се намали до 51,9 от 52,1 пункта месец по-рано, когато показателят доближи тригодишен връх.

Въпреки че промишленият PMI показател на организациите Caixin и Markit регистрира известно намаляване, той остава устойчиво в равнищата на напредък (над равнището от 50,0 пункта) за осми следващ месец, което удостоверява, че големият промишлен бранш на Китай продължава да бележи впечатляващо възобновяване от коронавирусния потрес с помощта на изненадващо мощния експорт. Очаква се втората по мощ международна стопанска система да нарасне с към 2% през цялата 2020 година - най-слаб ритъм от повече от три десетилетия, само че и доста по-силен от другите огромни стопански системи, които към момента изпитват съществено компликации при ограничение на коронавирусната зараза.

По-строгите ограничения за надзор на ковид в доста от основните Западни търговски сътрудници на Китай биха могли да повлияят на индустриалното търсене, което пък да натежи върху възобновяване на най-голямата азиатска стопанска система.

Забавянето на китайската промишлена агресия през последния месец на миналата година беше породено от по-бавно повишаване на производството, сподели частното бизнес изследване. Фирмите също по този начин регистрираха по-бавно повишаване на нови поръчки заради умерено увеличение на задграничното търсене.

Фирмите в Китай бяха внимателни във връзка с заетостта, защото самодейностите за понижаване на разноските натежаха върху набирането на личен състав.

" По отношение на наклонността, чакаме икономическото възобновяване в постепидемичната епоха да продължи за няколко месеца, а макроикономическите индикатори ще бъдат по-силни през идващите шест месеца, като се регистрират ниските бази през първата половина на 2020 година ", разяснява старши икономистът в Caixin Insight Group Ван Чжъ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР