Ексклузивно зловещо видео на мъртвото тяло на разстреляния гръцки мафиот

...
Ексклузивно зловещо видео на мъртвото тяло на разстреляния гръцки мафиот
Коментари Харесай

Само в SafeNews: Ексклузивно зловещо видео на мъртвото тяло на разстреляния гръцки мафиот Вангелис Замбунис

Ексклузивно злокобно видео на мъртвото тяло на разстреляния гръцки мафиот Вангелис Замбунис получи SafeNews. Видеото е направено малко след убийството и съдържа гледки, несъответствуващи за хора със слаби сърца. То е снимано в автомобила на Замбунис.

 

Видео на мъртвото тяло на разстреляния гръцки мафиот

 

 

44-годишният изтъкнат член на гръцката мафия беше екзекутиран с над 80 патрона пред бензиностанцията си в квартал Неос Космос в Атина.

Нападението е станало няколко минути преди 2 часа сутринта, когато потърпевшият Вангелис З. се е качвал в бронираната си кола.

Замбунис е попаднал под невиждана „ огнена стихия “ от патрони и е паднал мъртъв до колата си

Твърди се, че жертвата е носела револвер, само че не е имала време да го употребява.

Властите считат, че изтезанието му е от голяма важност за продължаващите спорове на сцената на нощния живот.

Нападателите, пътуващи с джип, са се сблъскали с него на кръстовището на улиците Франци и Илиас Илиу в Неос Космос в неделя. Те откриват огън през прозореца на колата си и го убиват на място.

Появиха се нови доказателства за изтезанието, която потресе страната през вчерашния ден. Гръцката полиция към момента проверява случая, който е следващ епизод от кървавия цикъл на гръцката мафия.

Според осведомени причинителите са употребявали джип Lexus, който е бил откраднат от чужбина преди шест месеца. Това доказателство стана ясно след инспекция на регистрационния му номер от ГДБОП.

Превозното средство е имало и подправени регистрационни номера, които съответстват с различен сходен автомобил в Гърция. По този метод то е нямало да провокира подозрение при положение на полицейска инспекция.

Два сюжета

Полиция преглежда два съществени сюжета за смъртоносната засада: може да е акт на възмездие или поръчково ликвидиране за управление на контрабандата на горива и цигари.

44-годишният мъж беше една от най-влиятелните фигури в „ нощната “ сцена. Той бе прочут с прякора „ Замбон “, в превод „ Шунка “. Преди това той беше упрекнат като водещ член на тайфа за изнудване. Той също по този начин оцеля при опит за ликвидиране в Пирея през 2018 година

„ Замбон “  е бил съществено ранен в ръката и крайници, само че е съумял да се измъкне, откакто автоматът „ Калашников “ на причинителите е засякъл и е съумял да изстреля единствено 3-4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора „ Бела Мафиа “, с която Замбон в миналото е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е осъществено в гаража на дома ѝ в Кифися.

Миналия юни той беше обвинен, че е забъркан в убийството с Калашников на Василис Рубетис в Коридалос

Рубетис сбеше противник на 44-годишния в „ нощната “ сцена и в бизнеса с трафик на нефт. Той беше и скришен притежател на най-малко една бензиностанция на улица Пиреос.

Преди няколко месеца в Неос Космос, на няколко десетки метра от бензиностанцията на Замбунис, беше открита крадена кола със скрити в багажника автомати Калашников, пълнители и туби с бензин. Полицията счита, че това е част от скрит план за нахлуване против Замбунис. ДНК-то на Рубетис също е намерено в колата.

Един от сюжетите, които се преглеждат по това време (без никакви безапелационни доказателства), е, че Замбунис е осуетил офанзивата против себе си, като е „ отстранил “ противника си

Рубетис беше убит с Калашников във входа на къщата си.

В светлината на това доста хора в този момент считат, че бруталното ликвидиране на Замбунис в неделя сутринта е възмездие за случилото се предходната година.

Друга версия

Някои други източници от полицията имат друга версия.

Те загатват неотдавнашни бомбени офанзиви в Западна Атика, ориентирани към емигранти от някогашни руски страни, които вземат участие в контрабанда на цигари и нефт. Те също настояват, че Замбунис е имал дейна роля в тези действия.

Те считат, че убийството отпреди два дни не е обвързвано със случая „ Рубетис “, а е стимулирано от контрола върху противозаконната търговия с тютюн и петролни артикули

Следи от емигранти от някогашни руски страни бяха открити и в тази ситуация с убийството на Янис Скафтурос през май 2022 година във ваканционния му дом в Скурта.

Замбунис беше атакуван, до момента в който излизаше от бензиностанцията си в Неос Космос. Източници сочат, че както бензиностанцията, по този начин и джипът, който е употребявал за пътуванията си, са бронирани.

От записите от камерите за видеонаблюдение се вижда, че секунди откакто 44-годишният се качва в автомобила, един от нападателите от близко стреля с автомат „ Калашников “ по прозореца на водача. Той изпразнил два пълнителя, след което отворил вратата и прострелял жертвата с револвер.

Все още не е ясно за какво патроните са минали през бронираните стъкла, както и по какъв начин нападателят е съумял да отключи и отвори вратата на колата.

На местопроизшествието обаче са открити 97 гилзи от автомат Калашников и няколко от револвера, с който е убит Замбунис

В автомобила му са открити и револвер и Калашников, които 44-годишният не можел да употребява.

Загадка е за какво членовете на хипотетичната му персонална защита са отсъствали от местопроизшествието.

Още вести четете в категорията Свят 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР