Ексклузивно пред bTV говори новият шеф на СДВР. Старши комисар

...
Ексклузивно пред bTV говори новият шеф на СДВР. Старши комисар
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV новият шеф на СДВР: Нямаме данни Петьо Еврото да е в България

Ексклузивно пред bTV приказва новият началник на Столична дирекция на вътрешните работи. Старши комисар Любомир Николов е част от системата от повече от 20 години и е отпред на Столична дирекция на вътрешните работи от едвам няколко седмици.

„ За благополучие има комфорта да съм началник на Столична дирекция на вътрешните работи с цялостната поддръжка на министър Стоянов, цялото управление и всички в Министерство на вътрешните работи “, сподели в първото си телевизионно изявление след заемането на поста старши комисар Любомир Николов.

Приоритети и ограничения

„ Основният приоритет е битката с незаконната миграция. Пътният травматизъм, наркоразпространението и намаляването на броя на незаконното отнемате на транспортни средства “, уточни той.

Снимка: bTV

„ По отношение на пътния травматизъм се организират ежедневни интервенции пътни. Полицейските коли са оборудвани с всички механически средства, с които да откриваме водачи след приложимост на алкохол и опиати. В тази връзка през последните 3 седмици откритите случаи на водачи, седнали след алкохол или опиати, внезапно се увеличи “.

Според него формираните производства са в пъти повече.

“Наблюдава се доста огромно прекосяване на червен светофар ”, уточни началникът на пътна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи

„ От към две седмици въведохме друга мярка по отношение на пътния травматизъм. Тя касае ревизиране на видеата от охранителните камери на Столична дирекция на вътрешните работи, които са на основни кръстовища в София и там има много нарушавания, за които по-късно биват глобени. Изненадваме водачите и ги снимаме когато правят нарушавания – червен светофар, неразрешен завой или друго нарушаване “, изясни старши комисар Любомир Николов.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи не сподели къде и какъв брой са камерите, само че посочи, че една снима на ден към 60 нарушавания. Предвижда се системата да е цифрова и да издава електронни фишове.

Снимка: bTV

През последните месеци управлението на седем полицейски ръководства беше заменено. Николов разяснява, че се прави разбор, само че безпринципни рокади в районните ръководства няма да се вършат.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи уточни, че поддържа настояванията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за нарастване на възнагражденията.

„ 10% върху заплатата на чиновник не е голяма сума. Това са към 150-16 лв.. Служителят няма да забогатее. Ще си помогне да покрие разноските “, каза шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Разследвания и защита

„ Петьо Петров е разгласен за общодържавно търсене. Нямаме данни той да е на територията на България. Не е формирана инспекция против чиновник на Столична дирекция на вътрешните работи след несполучливия опит за ареста му в София. Може да има материали за това във вътрешна сигурност или прокуратурата “, уточни той.

По информация на bTV Пепи Еврото е бил нощес в заведението, само че е избягал

„ Ще бъдем безкомпромисни по отношение на всеки, който наруши закона или служебните си отговорности. За застъпничество нямаме сигнали. Получаваме сигнали поради дисциплинарната процедура на чиновници на Министерство на вътрешните работи. Служител може да се е отклонил от маршрута си или не е взел умело отношение по отношение на сигнал от жители “, сподели ст. комисар Николов.

Снимка: bTV

Той добави, че е сведен броят на охраняваните лица. Столична дирекция на вътрешните работи охранява трима души, като Любена Павлова е измежду тях.

Бяха оповестени фотоси в обществените мрежи, показващи по какъв начин служител на реда качва мебели в автомобила ѝ

След получен действен сигнал във второ РПУ установихме, че по време на доставка в Софийския затвор в две кутии естествен сок открихме разнообразни по тип и грамаж наркотични субстанции “, изясни той.

Нелегалните мигранти

„ Много постоянно, когато реализираме предварителна защита по пътния травматизъм, откриваме незаконни мигранти, транспортирани в коли. Предимно от непознати жители. Може да се каже че регионът на столицата играе малко ролята на гара разпределителна “, изясни той.

Участват ГДНП, ГДБОП, „ Граничната полиция “, регионалните дирекции и Столична дирекция на вътрешните работи

„ Имат канали построени във веригата, само че те постоянно се менят. Защото  виждат че ние интензивно противодействаме,  проучваме техните направления. Тук е мястото да кажем че имаме към 10% недокомплектуване на чиновниците. Постоянно разгласяваме състезания и се надяваме да станат наши чиновници и да ни оказват помощ в битката. Има искащи, да “, каза още старши комисар Любомир Николов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР