Ексклузивно пред bTV говори кметът на украинската столица. Пред Стоян

...
Ексклузивно пред bTV говори кметът на украинската столица. Пред Стоян
Коментари Харесай

Кличко ексклузивно пред bTV: Някои български политици се държат като полубременни


Ексклузивно пред bTV приказва кметът на украинската столица. Пред Стоян Георгиев Виталий Кличко насочи обръщение към българските политици, броени часове откакто нашата делегация отпътува, а ракети удариха центъра на Киев и взеха цивилни жертви.

„ Можете ли да си визиите някой да унищожава здания в София, или различен български град? Никой не дава гаранции на никого. А някои български политици се държат като полубременни. От една страна, са против войната, от друга - желаят да имат положителни връзки с Русия. Днес светът е черно-бял -или си на страната на Украйна, или на страната на съветския агресор “, съобщи Кличко.

Специалният делегат на bTV Журналистът на Стоян Георгиев се намира в региона „ Шевченски “ в центъра на украинската столица до 25-етажната постройка, която нощес е била изумена от крилата ракета.

Три крилати ракети са изстреляни от следения от Русия полуостров Крим. Една от тях е прихваната от противовъздушната защита на Украйна. Една от тях е уцелила дружество в Киев, а третата- въпросния жилищен блок. При ракетния обстрел почина журналистка от " Радио " Свобода.

10 души са потърпевши и са откарани в болница. Останалите са евакуирани.

По време на ударите в Киев тук бе генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В момента на удара българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, бе на централната гара в Киев близо до тук, където чака своя трен за България. Те са усетили удара и са видели дима.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР