Ексклузивно пред bTV говори американският изследовател Марк Дики, който беше

...
Ексклузивно пред bTV говори американският изследовател Марк Дики, който беше
Коментари Харесай

Спасеният Марк Дики пред bTV: Благодари на българските пещерняци, участвали в уникалната акция

Ексклузивно пред bTV приказва американският откривател Марк Дики, който беше избавен от една от най-дълбоките пещери в Турция. 

„ Чувството да си над земята още веднъж е необикновено. В един миг си споделих, че няма да оживея “, сподели избавеният откривател Марк Дики

Наш екип от група „ Пещерно избавяне “ се включи в неповторимата акция, която Нешънъл Джиографик назова „ една от най-сложните избавителни задачи, провеждани в миналото “.

Кадрите във видеото се излъчват за първи път. Те са от персоналния списък на Марк Дики и демонстрират нашия избавител Димитър Христов в сериозен миг от организацията по изваждането на американеца.

„ Без подозрение българските спасители оказаха сериозно въздействие върху избавителната интервенция. Изходът на обстановката щеше да бъде тотално друг, в случай че не бяха те “, сподели Дики.

Доброволците вземат участие за първи път в сходна огромна интервенция

„ Българските пещерняци показаха България като цяло и го направиха необикновено. Това е огромна чест за тяхното общество. Благодаря на всички вас, които участваха “, уточни той.

Дики няма да не помни и лекар Даниел Димитров, който също взе участие в спасяването му.

„ Доктор Даниел беше с мен от минус 500 до минус 100 метра. Невероятен доктор! “, съобщи Дики.

„ Имаше миг, в който бях на път да настина, тъй като носилката беше подгизнала и той без да се замисли ми даде своя спален чувал “, описа той.

Те бяха ситуиран в най-дънните елементи на пещерата на дълбочина сред 900 и 1040 метра

Марк Дики получи вътрешен кръвоизлив по време на експедицията си в Морджа. В спасяването му, което продължи над два дни, се включиха повече от 200 спасители от 9 страни, измежду които и 19 наши пещерняци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР