Ексклузивно по bTV - среща с момичето, което кара тротинетка

...
Ексклузивно по bTV - среща с момичето, което кара тротинетка
Коментари Харесай

Eмили – „камикадзето“ с тротинетка: Никога не се шмугам между коли и камион


Ексклузивно по bTV - среща с момичето, което кара тротинетка със 120 км в час по автомагистрали.

Емили Йорданова бе снимана да лети по автомагистралата на тротинетка и с над 100 км/ч. Нарекоха я „ Камикадзето на пътя “. Емили Йорданова е по-известна като транссексуалното момиче, защитаващо правата на ЛГБТ хората.

Тя показа, че постоянно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските автомагистрали у нас. Твърди, че постоянно съблюдава разпоредбите.

„ Никога не се шмугам сред коли и камиони “

„ Никога не се шмугам сред две коли, които вървят дружно една до друга. Никога не се шмугам сред камиони, да задминавам по неверен метод. Познавам пътните знаци, макар че нямам брошура. Изчаквам, спирам на светофари и постоянно съблюдавам разпоредбите за придвижване “, споделя Емили.

Тя изясни, че не кара по велоалеите, тъй като в действителност ръководи не тротинетка, а електрически скутер, който развива скорост до 120 км/ч, а тази скорост е рискова за велоалеи, които в множеството случаи са на тротоарите.

Снимка: Ладислав Цветков


На автомагистрала „ Черно море “ със 120 км/ч

Местата, където главно кара електрическия си скутер, са Околовръстното шосе, „ Цариградско шосе “, „ Ботевградско шосе “ и бул. „ България “ в София.

„ Никога не карам по дребни и тесни улички, тъй като е прекомерно рисково там да се кара подобен висок клас тротинетка. Наскоро може да сте видели едно доста забавно видеоклипче във Варна. На автомагистрала „ Черно море “, където карам със 120 км/ч. Но това не е рисково, тъй като карам по разпоредбите на придвижване. Нито карам в спешната, нито в изпреварващата лента “, споделя още Емили.

Снимка: Ладислав Цветков


„ Цялата автомагистрала я прекосих със 120 км/ч. 8-километрова автомагистрала, тя е най-късата в България. Карам си и то устойчиво, като професионалистка. Карам си и хвърча, хвърча – задминавам колите “, горда е Емили.

Тя и приятелят ѝ Тихомир споделят, че в никакъв случай не се падали с тази тротинетка и незаслужено ги назовават „ камикадзета “. По думите им същинските камикадзета са дрогираните и пияните водачи, които карат по улиците.

Снимка: Ладислав Цветков


„ Аз не карам непрекъснато с 80 км/ч. Правя го за тестване “

„ На даден участник на Околовръстното или на „ Цариградско шосе “ тествам самата тротинетка за скорост, само че поради тяхното любознание, водачите надуват колата до скоростта на тротинетката и подвигат 100 км/ч при ограничаване от 80 км/ч “, споделя още Емили Йорданова.

„ Аз не карам непрекъснато с 80 км/ч. Правя го за тестване, за къс интервал от време подвигам скорост от 100-120 км/ч. После карам с 80 по Околовръстното и по „ Цариградско шосе “, прецизира тя.

„ Никога не съм се тормозила, тъй като знам по какъв начин да карам тротинетка. Не карам като някой моторджии, които се шмугат и карат като ненормални по пътищата “, още веднъж повтори Емили.

Снимка: Ладислав Цветков


„ Лудата тротинеткаджийка “, „ фантом на пътя “, „ камикадзе “…

В обществените мрежи назовават Емили „ лудата тротинеткаджийка “, „ фантом на пътя “, „ Емили лети на автомагистралата “.

„ Също по този начин съм предизвикателна. С някоя рокличка, с някое розово клинче, като направя фиууу с тротинетката и естествено, че ще извадят телефоните и ще ме снимат “, споделя Емили.

Тихомир добавя, че и той е карал електрическия скутер с тази скорост, само че никой не го е снимал, тъй като той не е толкоз атрактивен, колкото Емили.

Според Емили и Тихомир точно електрическите коли, мотори и тротинетки са бъдещето.

Цялото изявление с двамата гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР