Изображения показват мъже, въоръжени с пушки, бронежилетки, преминаващи през южната граница

...
ЕКСКЛУЗИВНО: Fox News се сдоби с изображения, които показват заподозрени
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО: Fox News се сдоби с изображения, които показват заподозрени въоръжени бандити, преминаващи през южната граница на САЩ в Тексас, носейки бронежилетки и пушки – последният случай на въоръжени мъже, за които се смята, че са членове на картел, на границата.

Източници от правоприлагащите органи казват на Fox, че тримата мъже са били забелязани в събота вечерта от камери в района на Фронтън и са били забелязани да носят пушки и носещи бронежилетки, докато се движат през храсталака.

Агентите на Граничния патрул, включително тактическата единица BORTAC на агенцията, бяха разположени в района, но не откриха нищо. Това е същият район, в който органите на реда арестуваха петима заподозрени членове на Североизточния картел през юни.

Последният инцидент дойде само няколко дни след операторите на дронове от Министерството на обществената безопасност на Тексас (DPS). в Eagle Pass забелязал въоръжен контрабандист в Eagle Pass, носещ дълъг пистолет и превеждащ група нелегални имигранти през Рио Гранде.

В този случай мъжът се е върнал обратно в Мексико, казаха властите.

Въпреки че огромното мнозинство от мигрантите, преминаващи през границата, нямат криминални досиета, големият брой хора, които преминават, поражда опасения – особено от републиканците – за който може да е сред стотиците хиляди хора, които са в състояние да избягат от агентите на граничния патрул. Ръководителят на Граничния патрул обяви миналата седмица, че агенти са заловили четирима извършители на сексуални престъпления – някои с присъди за престъпления срещу деца – на границата, влизащи в САЩ в рамките на един ден.

Границата е видяла рекорден брой мигранти срещи от 2021 г. насам, но числата започнаха да намаляват след края на дял 42 на 11 май. През юни имаше 144 000 срещи с мигранти, което е спад от над 200 000 през май. Напоследък обаче има признаци, че числата са се повишили през юли, като Washington Post съобщава, че първоначалните числа са се увеличили с 30%.

Историята продължава

Администрацията на Байдън рекламира стъпки, които предприема, за да намали зависимостта от контрабандисти, които контролират големи части от мексиканската страна на границата и с които мигрантите често трябва да се справят, за да имат достъп до САЩ. Администрацията разшири редица законни пътища за влизане на мигранти в САЩ – и рекламира кампания за борба с контрабандата миналата година, която доведе до хиляди арести.

Пентагонът разреши на 400 войници да останат на границата до края на август след 90-дневната им мисия, като 1100 се завръщат в родната си база. Междувременно Fox News Digital съобщи миналата седмица, че ICE увеличава броя на своите специални агенти на границата и че DHS призовава повече доброволци от агенцията да помогнат при обработката на границата в случай на скок в броя.

Обри Спейди от Fox News допринесе за този репортаж.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР