Ексклузивен поглед зад стените на едно предприятие, което определя съдбите

...
Ексклузивен поглед зад стените на едно предприятие, което определя съдбите
Коментари Харесай

След разкритията за кланицата в Германия: Българка отрича служителите да работят като роби

Ексклузивен взор зад стените на едно дружество, което дефинира орисите на прекалено много българи. Разследване на немската телевизия „ САТ 1” сподели ужасяващите условия, при които работят нашите сънародници в най-голямата касапница в страната.

След първото лъчение на материал на NOVA по тематиката, с екипа се свърза служителка на завода, която пожеллала да опише своята истина за протичащото се там. Твърди - без някой да я е карал или да й е плащал за това.

„ Да ви кажа – тук е по-добре, в сравнение с в България, тъй като в България - гладна стачка. Много хубаво заплащат и всеки месец в джоба си имам 1 500-1 600 чисти пари. Даже взимаме и награди”, декларира Гинка Маринова.

Разследващ екип на телевизия „ САТ 1” обаче демонстрира друго. Стана ясно, че в завода работят българи и румънци, които са принудени да изкарват хляба си при безчовечен условия.

„ Всичко е неистина, това ще ви го повторя 100 пъти. През множеството време седнал съм, разбирате ли. В моята работа взимам химикалката, пиша хартията и това е. Нито ми е тежко, нито нищо. През цялото време заставам, идва ми времето за пауза - спирам. Когато желая - отивам по потребност, когато желая - ходя на работа”, прибавя Гинка.

Тя твърди, че е щастлива. Всеки месец изпраща пари на майка си и на най-хубавата си другарка в България и пести.

„ Когато си взема заплатата - първата ми работа е да изпратя на най-хубавата си другарка, която назовавам моя сестра. Пращам и на майка си, макар че ме остави по домовете. С другите пари си закупувам каквото желая – долни дрехи, облекла. Живея естествен живот. 1 300-1 400, на една страна оставям по 250 всеки месец”, изяснява още Гинка.

Това са гледните точки в една история, която разтресе Германия. Разследването продължава и през днешния ден, а след първото лъчение на кино лентата доста някогашни чиновници на компанията са се свързали с немските публицисти. Търсят и нас. Едно е несъмнено - продължение ще има, само че преди този момент е време за заключения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР