Екшън пред БТА. Представители на БОЕЦ бяха замеряни с яйца

...
Екшън пред БТА. Представители на БОЕЦ бяха замеряни с яйца
Коментари Харесай

БОЕЦ дава Борисов и Горанов на прокурор

Екшън пред Българска телеграфна агенция. Представители на БОЕЦ бяха замеряни с яйца пред постройката на Българска телеграфна агенция. За това сигнализира ръководителят на гражданската организация Георги Георгиев.

Организацията изнесе данни за Данък добавена стойност далавери. БОЕЦ показа обществено информация и документи, получени по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ) от Национална организация по приходите (НАП) и други институции, които съдържат скандални обстоятелства за несъбран Данък добавена стойност (ДДС) - с точни цифри и по години - от 2000 до 2017 година в това число.

В България върховенството на закона в действителност е сложено под въпрос, щом в ръководството работи мафиотска конструкция , употребяваща своята власт да управлява и източва финансовите потоци на страната, да прикрива закононарушенията си и да репресира и мачка неприемащите това, всъщност престъпно, всевластие, съгласно БОЕЦ.

Губим 2.5 милиарда лв. от източване на Данък добавена стойност

Това са единствено нарушаванията, засечени от данъчните

На 13 февруари 2018 година Групово дело " БОЕЦ " е внесло Заявление по ЗДОИ до Национална агенция за приходите и до Министерството на финансите с искане да им бъде предоставена информация за несъбран Данък добавена стойност по влезнали в действие ревизионни актове. По предварителна информация, а и след направените от следовател Бойко Атанасов следствия, става дума за несъбрано Данък добавена стойност на стойност над 4.7 милиарда лв. .

На 7 февруари 2018 година БОЕЦ внася сигнал до НСО, ДАНС и Министерство на вътрешните работи с искане да бъде обезпечена защита от НСО за следовател Бойко Атанасов, представяйки опасения, че животът на следователя е в заплаха поради неговата активност по откриване на финансови и корупционни закононарушения и направените от него разкрития пред уеб страницата " Биволъ " за съществуването на шпицкоманди в прокуратурата за осъществяване на мокри поръчки... " и всичко това на фона на поредицата показни убийства през последните месеци в столицата, едно от които на чиновник на Национална агенция за приходите, занимаващ се точно с фиска ".

 Стрелбата против шефа от Национална агенция за приходите - посягане против държавността
Стрелбата против шефа от Национална агенция за приходите - посягане против държавността

Държавата ще отговори твърдо на това посягане

На 6 март 2018 година от кабинета на министър Владислав Горанов ги уведомяват, че в Министерството на финансите не разполагат с такава информация. На 9 март 2018 година от Национална агенция за приходите е получено писмо, че заради огромния размер информация, която би трябвало да се обработи, удължават планувания двуседмичен период за отговор с 10 дни. На 14 март 2018 година против показалия казуса следовател Бойко Атанасов е почнало дисциплинарно произвеждане по искане на ръководителя на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Несъбраното Данък добавена стойност от ревизионни актове е в размер на 5,8 милиарда лв. за интервала. Тази сума е несъбираема, сигнализира Георги Георгиев. За интервала 2000-2010 несъбраната сума е 1,4 милиарда лв.. Само за 2011 размерът е 1,1 милиарда лв., акцентира той като посочи, че несъбраното Данък добавена стойност е повече от бюджета на Министерство на вътрешните работи.

Данък добавена стойност е налог, който всички плащаме, акцентира Георгиев. 2012 сумата е 742 милиона лв.. 2013 става над 500 милиона. Толкова е и 2014. Малко над 600 милиона лв. е в идващите две години. А предходната е 271 милиона лв. несъбраното Данък добавена стойност.

Този, който постоянно се завръща, постоянно скача на несъбраното Данък добавена стойност , заключи Георги Георгиев.

 6 схеми за източване на Данък добавена стойност разкрили в НАП-Добрич през 2008 година
6 схеми за източване на Данък добавена стойност разкрили в НАП-Добрич през 2008 година

Източването на Данък добавена стойност е обвързвано с фиктивни покупко-продажби със селскостопанска продукция

Най-ниски били данните при кабинета Орешарски. БОЕЦ е пресметнала,че източената сума от Данък добавена стойност е в размер на 16 милиарда лв. за 17 години. Това ставало с застъпничество на страната, съгласно гражданското съдружие. Финансовият министър Владислав Горанов дал отговор, че той няма данни за сходни злоупотреби.

БОЕЦ дава на прокурор Бойко Борисов и Владислав Горанов за несъблюдение на служебните отговорности. Сезират и президента Румен Радев, като упорстват той да свика КСНС за източването на Данък добавена стойност. Дават сигнал и на Европейска комисия.

Георги Георгиев е безапелационен, че съзнателно тази информация се е крила от обществото. Не можем всичко да разбираем с несръчност, в това има предумисъл, счита той. Къде през всичките години е била прокуратурата, недоумява шефът на БОЕЦ. Той сигнализира и за зависимости в прокуратурата. А за началото на днешната конференция от организацията се майтапят медиите идващия път да си носят тиган, тъй като " по този начин или другояче ще има омлет ".

 Министерство на вътрешните работи удари източването на еврофондове и Данък добавена стойност във видинската махала
Министерство на вътрешните работи удари източването на еврофондове и Данък добавена стойност във видинската махала " Нов път "

Задържани са общо петима на територията на Видин, Варна и София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР