Екрем Имамоглу от основната опозиционна Народнорепубликанска партия води в кметската

...
Екрем Имамоглу от основната опозиционна Народнорепубликанска партия води в кметската
Коментари Харесай

Ключови избори: Кой печели кметската битка за Истанбул?

Е крем Имамоглу от главната опозиционна Народнорепубликанска партия води в кметската конкуренция в Истанбул с 53,95 % от гласовете, демонстрират данните от вота при преброени 90 % от бюлетините, оповестява в. „ Дейли сабах “. Втори с 45,15 % поддръжка остава Бинали Йълдъръм от ръководещата Партия на справедливостта и развиването. Разликата в гласовете сред двамата претенденти е 707 214 гласа.
 
Избирателната интензивност по време на повторните избори за кметското място в турския мегаполис е била 84,39 на 100.
 
Малко след оповестяването на първите резултати Бинали Йълдъръм призна изборната си загуба, съобщи, че Имамоглу води в конкуренцията и поздрави съперника си за очевидната победа.
 
„ Ще оказвам помощ с каквото мога за богатството на Истанбул “, съобщи Йълдъръм.
 
Според данните на Висшата изборна комисия Имамоглу печели в 27 от общо 39-те региона на Истанбул . Опонентът му взема едвам 12 региона на икономическата и финансова столица на Турция.
 
За съпоставяне по време на изборите за 31 март Имамоглу взе гласовете в 16 региона,което е трагично покачване на поддръжката за него, разясняват анализатори. Спрямо вота преди три месеца Йълдъръм губи 12 региона.-->
 
Изборният ден в Истанбул завърши в 17:00 ч. м естно време. Гражданите на турския мегаполис през днешния ден застанаха наново пред урните, с цел да изберат кмет, откакто резултатите при предходния избор бяха анулирани.
 
Веднага след затварянето на изборните секции стартира преброяването на бюлетините от 31 342 урни, ситуирани в 39-те региона на икономическата столица на страната.
 
Местните избори в Турция на 31 март демонстрираха, че ръководещата партия на президента Реджеп Ердоган остава най-популярната като цяло, само че тя претърпя шоково проваляне в Истанбул и загуби и столицата Анкара. За първи път от 25 години насам, нито Истанбул, нито Анкара, са под контрола на Партията на справедливостта и развиването или на нейните прародители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР