Екозаводът край Шишманци ще продължи работата си, но се забранява

...
Екозаводът край Шишманци ще продължи работата си, но се забранява
Коментари Харесай

Министър Нено Димов глобява екозавода край Шишманци за депото

Екозаводът край Шишманци ще продължи работата си, само че се не разрешава директното изхвърляне на боклуци на депото. Там би трябвало да се усили запръставянето. Издадено е наказателно разпореждане на притежателите на предприятието. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов, откакто направи ревизия в базата.

Той дойде в Шишманци по гледище на жителите на селото и на още няколко обитаеми места към екозавода, които от време на време са обгазявани поради пожари в депото. Последният бе на 12 август. Стотици посрещнаха министъра на входа на екозавода.

" Няма да позволим повече да ни тровят. Респираторните болести в региона се усилиха внезапно ", настояват от инициативния комитет на протестиращите. Хората бяха разединени по отношение на това, дали заводът да бъде затворен, или да продължи.

Директорът му Стоян Гидиков съобщи, че са взети ограничения за безвредна среда. Термовизуална камера ще следи депото, въведен и нов охраняем режим За обиколката на министъра заводът бе измит и излъскан. Предстои полемика на Нено Димов с жителите на засегнатите села. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР