ЕКОВАС призовава трите страни да се завърнат към демократично управление. Решението

...
ЕКОВАС призовава трите страни да се завърнат към демократично управление.
Решението
Коментари Харесай

Хунтите в Нигер, Мали и Буркина Фасо извадиха трите държави от ЕКОВАС

ЕКОВАС приканва трите страни да се завърнат към демократично ръководство.

Решението на трите страни бе оповестено в взаимно изказване, излъчено по националните им малките екрани. То е удар по напъните за районна интеграция на ЕКОВАС, отбелязва Ройтерс, като напомня, че участието на всяка от трите страни в организацията бе замразено след военните преврати.

Регионалната организация е казвала, че не признава държавните управления на военните, като е изтъквала, че към този момент няма да толерира военни преврати.

Въпреки това ЕКОВАС съобщи през днешния ден, че е подготвена да взе участие в търсенето на " контрактувано решение " на обстановката с изтеглянето на Мали, Нигер и Буркина Фасо.

Трите страни са " значими членове на организацията ", която " остава ангажирана с намирането на контрактувано решение на политическия блокаж ", основан от изказването за изтеглянето им, се споделя в изказване на ЕКОВАС

В изказването ЕКОВАС акцентира, че към момента не е получила " публично и непосредствено уведомление " за изтеглянето на Мали, Нигер и Буркина Фасо.

В излъченото по националните малките екрани изказване водачите на трите страни обявиха, че поемат " цялата отговорност пред историята " и че работят " в отговор на упованията, опасенията и стремежите " на народите на страните си, като взимат " суверенно решение за незабавното евакуиране на Буркина Фасо, Мали и Нигер от Икономическата общественост на западноафриканските страни ", съобщи Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР