Eкостикерите няма да доведат до по-чист въздух, според омбудсмана Диана

...
Eкостикерите няма да доведат до по-чист въздух, според омбудсмана Диана
Коментари Харесай

Омбдусманът: Eкостикерите няма да направят по-чист въздуха, правата на гражданите може да сa нарушени с тях

Eкостикерите няма да доведат до по-чист въздух, съгласно омбудсмана Диана Ковачева. Тя изпрати мнение до министъра на превоза и известията Николай Събев, в което упорства да бъде изработен разбор и оценка на въздействието на наредбите за въвеждането така наречен „ екостикери “ за колите до 3.5 тона, които целят възстановяване на качеството на атмосферния въздух. Ако се нарушават правата и ползите на жителите, тази мярка да отпадне, упорства Ковачева, оповестява БНР.

Има недоволства от страна на жители към омбудсмана проф. Диана Ковачева, в които се показва, че не е ясно за какво, откакто минават през механически обзор, на който се мери количеството отделяни нездравословни газове в атмосферата, определянето на екологичната група на автомобила става въз основа на годината на регистрация и евростандарта. Така и по-старите коли заплащат по-висок налог.

Въпросът би трябвало да бъде решен на национално равнище, разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова:

" Ние се готвим да можем да се възползваме от тези механизми и до края на 2022-ра година на процедура да може да въведем дейно нискоемисионните зони.

Предстои механизмът да бъде обсъждан, да се направи необятно публично разискване. Това е въпрос, който визира всички хора на процедура, несъмнено, и водачите, само че най-много хората, които живеят в града, тъй че ние ще продължим нашата работа. Какъв ще бъде механизмът на страната, към този момент следва те да реагират, само че по този начин или другояче този механизъм не е влязал в деяние, тъй че не мога да преценява на каква база се прави оценка успеваемост ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР