Екосдружението Да спасим Кара дере излезе с позиция относно промените

...
Екосдружението Да спасим Кара дере излезе с позиция относно промените
Коментари Харесай

Защитници на Кара дере: Законността е заложник на институционална война

Екосдружението " Да спасим Кара дере " излезе с позиция по отношение на измененията в Закона за запазване на земеделските земи (ЗОЗЗ) и порица вносителя на закона, депутатът от Оперативна програма Йордан Апостолов, че е в спор на ползи.

" Прокарването на основни промени, каквато е статута на земеделските земи, през преходни и заключителни разпореждания на Закона за посевите и посевния материал е в нарушаване за закона.

Недопустимо е това, което всички виждаме - законността да е пленник на войната сред ГЕРБ и Президента, ветото върху този закон да бъде отхвърлено поради връзките сред институциите.

Ние бяхме очевидци по какъв начин измененията в предназначението на земеделските земи, с които се улеснява застрояването на Черноморието, бяха раздавани на хартийка в последния миг, не бяха входирани, не бяха качени на уеб страницата на Парламента.

Депутатите в комисия ги получаваха час преди съвещанието, а в зала народните представители гласоподаваха, без да схванат какво одобряват "

Според " Да спасим Кара дере " отбраната на интереса на дребни притежатели в претекстовете на закона е единствено заслон в интерес на едри вложители.

Два образеца за крупни градежи – вилно населено място на 800 дка над Яйлата и земите над Карадаре. Призоваваме ползите на дребните притежатели да бъдат предпазени с нов текст и транспарантно, откакто Министерство на земеделието даде данни какъв брой тъкмо са те.

Позицията на " Да спасим Кара дере " по отношение на Йордан Апостолов:

В законотворчеството би трябвало да има хигиена и нравственос. Неприемливо е Народното събрание да пази предложенията за промени в статута на земеделските земи, чийто създател депутатът Йордан Апостолов, Обединени патриоти не е отхвърлил изрично подозренията за спор на ползи, доколкото той и фамилията му са притежатели на над 2000 дка аграрни земи и на строителни компании. Не е морално съгласно нас промени в ЗОЗЗ да се оферират от лица, които са се облагодетелствали от заменки с държавни аграрни земи и по-късно в нарушаване на Закона са се разпоредили с тях. Съгласно член 24, алинея 10 на Закона за собствеността и използването на земеделските земи е неразрешена продажбата на земи, извадени от държавен аграрни фонд в период от 10 години.

Припомняме, че господин Апостолов и жена му са получили на 28.12.2008 година посредством подмяна стопанския двор в с. Оброчище община Балчик и в следствие през 2011 година са го продали на трети лица.

По същия метод компанията благосъстоятелност на господин Апостолов СИДОМ е получила от заменка с страната на същата дата 28.12.2008 година икономически двор в с. Дуранкулак и също в нарушаване на член 24 година ал.10 от ЗСПЗЗ се е разпоредила с парцела.

" Парламентът и държавното управление имат потребност от доверието на жителите ", приключват декларацията си от " Да спасим Кара дере ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР