Екопарк Варна продължава традицията по честване на Тодоровден с конски

...
Екопарк Варна продължава традицията по честване на Тодоровден с конски
Коментари Харесай

Отбелязват Тодоровден в Екопарк Варна

Екопарк Варна продължава традицията по честване на Тодоровден с конски впрягове и богата фолклорна стратегия. Тази година празникът се провежда взаимно с Община Варна, дирекция " Спорт “. За феновете на конния спорт от 10:00 до 11:00 часа на 4 март, конна база " Виница “ е подготвила прескачане на трудности.

Официалното разкриване на празника ще стартира в 11:30 часа в Екопарка. Следвайки националните обичаи, ще отбележим Тодоровден с конкурс за най-красив конски впряг и обичайна кушия. Подготвили сме кътове за хранене навън, лотария с награди и още доста изненади. За положителното въодушевление в празничната ни стратегия ще се включи фолклорен отбор " Варна “.

За да се насладим на хубостта и благородството на конете, жокеи от спортните клубове по конна езда конна база " Виница “ ще показват вълнуваща проява по прескачане на трудности от 14:00 часа.

Тодоровден е църковен празник, честван в съботния ден от първата седмица на Великия пост. Църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон. Отбелязва се с тържествено удостояване на коня и надбягвания с коне – кушии. Оттам идва и другото му название – Конски Великден.

Екопарк Варна се намира в к.к. " Св. св. Константин и Елена “. Вход откъм спирка " Ботаническа градина “ на основния път за к.к. " Златни Пясъци “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР