Екоминистърът Нено Димов очерта темите, които ще бъдат обсъдени в

...
Екоминистърът Нено Димов очерта темите, които ще бъдат обсъдени в
Коментари Харесай

Министър Нено Димов: В над 2/3 от държавите в ЕС дишат мръсен въздух

Екоминистърът Нено Димов очерта тематиките, които ще бъдат разисквани в НДК по време на Неформалния съвет на министрите по околната среда на Европейски Съюз.

Той разгласи, че през днешния ден и на следващия ден ще бъдат прегледани три съществени тематики, съобщи кореспондент на “Труд”. Една от най-важните е за качеството и чистотата на атмосферния въздух.

„ За първи път, доколкото съм осведомен, най-малко за първи път откогато България е член на Европейския съюз това е тематика, която се повдига на толкоз високо равнище. Над 2/3 от страните членки на Европейски Съюз имат този проблем и за мен беше изненада да схвана, че до момента не е обсъждан на високо ниво”, изясни Димов.

„ Да забележим по какъв начин може да активизираме политическия опит, който има в другите страни за решение на този проблем”, добави екоминистърът.

Втората тематика, която ще бъде разисквана в границите на събитието е за по този начин нареченото по-добро контролиране.

„ Става дума за опит да бъде синхронизирано законодателството. Така ще се понижи административната тежест и другите секторни политики да могат да ползват законодателство в областта на околната среда по метод, който да разрешава икономическото развиване да е по-лесно и предприемачеството да бъде улеснено. Развитието на стопанската система е приоритет и на България, и на ЕС”, изясни Димов.

Третата тематика от дневния ред е обвързвана с световното стопляне.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР