Екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро пристигна в Народното събрание (НС) и направи

...
Екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро пристигна в Народното събрание (НС) и направи
Коментари Харесай

Ревизоро извънредно изявление: Бургас остава без вода, пиар отлага първа копка

Екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро дойде в Народното събрание (НС) и направи изключително скандално изказване поради проблеми с язовирите. Той предизвести, че приказва от персонално име и не ангажира политически сили.

Използвал рядката процедура да приказва отвън подтекста на дневния ред на Народното събрание, тъй като събитията били "форсмажорни ".
Екоминистърът сподели иронично:

"Искам да ви оповестя, че от месец май, ако продължава да не вали, град Бургас и Южното Черноморие ще станат два пъти по-привлекателна туристическа дестинация. Освен фамозната поморийска тиня, луга, жителите и гостите (ако има тогава все още), ще опитат от този миг и незнайната камчийска тиня.

Ще сложим салове в язовира, ще точим вода, ще чистим и ще пращаме на Бургас. "

Ревизоро предупреждавал за проблемите с язовир „ Камчия “, само че досега не се направило нищо по плануваните ремонтни действия. Припомняме, че за водоснабдяването в Бургаско се готви подкачване на два други язовира - „ Порой “ и „ Ахелой “.

"От януари т.г. Министерство на околната среда и водите (Министерството на околната среда и водите) написа 10 пъти доклади, графици, в които 10 пъти пращаме информация и до Министерски съвет, създали сме и два консултативни съвета по водите.

Всичките са взели единомислещо решение, че в случай че трета година има суша, а потреблението е в общоприетите размери и размери, град Бургас ще остане без вода за питейно-битово доставяне.

Какво мислите, че стана вследствие на тези 20 писма, два съвета, десетки изявленията, излъчвания, изявления? Нищо! Нула! Няма забит един гвоздей! Ако има, покажете ми го, ще го извадя самичък!

Един метър водопровод, един генериран документ... На апелите ми цяло лято - да се стартира, до момента в който е топло, има опция да се копае, поле е, канал елементарно се строи, има време, софтуерна осъществимост, - не постъпи нищо. Мълчание ", разгласи яростно Емил Димитров.

Първата копка се отлагала с месеци поради пиар, който желал това да се направи в подобаващия миг. Капка дъжд не е паднала, Бургас остава без вода, предизвести Ревизоро от парламентарната естрада.

Друга причина за забавянето на ремонта била борба сред земеделското и районното министерство кой да го извърши и да поеме публичната поръчка. Първото не давало съответните документи на второто. Така се блокирало началото на ремонта.
Само Валери Симеонов се интересувал по въпроса, само че той нищо не можел да направи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР