Екоминистърът Емил Димитров изнесе притеснителни данни за водния сектор у

...
Екоминистърът Емил Димитров изнесе притеснителни данни за водния сектор у
Коментари Харесай

Екоминистърът прогнозира водна криза в Бургас догодина

Екоминистърът Емил Димитров изнесе притеснителни данни за водния бранш у нас. Той предвижда водна рецесия през идната година и сигнализира, че Бургас може да се трансформира в " Перник 2 ".

" Бургас се доближава до водна рецесия, България се ръководи от пиарите, Министерството на районното развиване и Министерството на земеделието, храните и горите воюват между тях. Земеделците не си дават язовира. Министерство на регионалното развитие не могат да стартират, тъй като земеделците не им дават документите. Имаме гласувано решение на Министерски съвет преди два месеца, подписано от премиера, гласувано от всички министри. Някакъв си шеф на кабинет в земеделието и зам.-министър не дават документите, с цел да се стартира строителството. Цензурират премиера. Няма един метър изкопана тръба. На главата ми се качиха. Ще допуснем Южното Черноморие да стане залог на корпоративен интерес, кой да владее язовира, кой да си пробутва компании и да усвоява пари. Едните не си го дават, другите не могат да стартират. Бургас се доближава и след 6 месеца ще бъде водна рецесия. Кметът на Бургас заема изключително място в цялата обстановка. Особено място на фен ", каза министърът на околната среда и водите. 

По думите му всичките консултативни препоръки са взели единонушдно решение, че при положение на трета година суша и потребление в общоприетите размери и размери, град Бургас ще остане без вода за питейно-битово водоснабдяване. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР