Екоминистърът Емил Димитров е разрешил на ВиК-Перник да ползва още

...
Екоминистърът Емил Димитров е разрешил на ВиК-Перник да ползва още
Коментари Харесай

Перник ще може да ползва още 250 хил. куб. м от яз. Студена през юни

Екоминистърът Емил Димитров е разрешил на ВиК-Перник да употребява още 250 хиляди куб. м от язовир " Студена " за водоснабдяването на града през юни и освен това състояние не би трябвало да има воден режим, оповестиха от ръководеното от него ведомство в сряда. Така доставчикът ще може да вземе общо за целия месец 1.050 млн. куб. м.

Промяната е поради достатъчното разполагаем размер във водоема, който към 24 юни е 20.700 млн. куб. м, от които използваеми са 18.300 млн. куб. м.

На 16 юни от ВиК-Перник оповестиха, че стартират 24-часови проби за непрекъснато доставяне на града с вода от бент. " Студена " и прекъсване на спешно построения тръбопровод, свързващ мрежата на Перник със софийската, през която за известно време се докарваше вода от бент. " Бели Искър ". Перник обаче към момента няма вода през нощта.

Сега към този момент са налице предпоставките режимът да падне. В допълнение настоящето позволение за прилагане на вода от София остава годно.

Изменението на графика за прилагане на вода от комплексните и значими язовири през юни е подхванато след среща във вторник на министър Димитров с регионалния шеф на Перник Емил Костадинов, зам.-кмета Мирослав Стоицев и шефа на ВиК – Перник Борислав Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР