Еколози и юристи в Нидерландия възнамеряват да повдигнат обвинения и

...
Еколози и юристи в Нидерландия възнамеряват да повдигнат обвинения и
Коментари Харесай

Нидерландия възнамерява да съди собственици на домашни котки, ловуващи диви животни

Еколози и адвокати в Нидерландия имат намерение да издигнат обвинявания и да изправят пред Темида притежателите на домашни, които ловуват диви животни. Ролята на обвинители ще бъде поета от неправителствени организации, посветили се на отбрана на природата, осведоми БГНЕС. Целта на процеса е да се сътвори правосъден казус, с цел да се търси отговорност от притежателите на домашни хищници, в случай че техните любимци вредят на биоразнообразието.
Според експертите, в Нидерландия има към 140 000 000 екземпляри на дивите животни и всяка година част от тях стават плячка на котките. При това, половината са умъртвявани от домашни питомци, на които им са обезпечени и храна, и покрив над главата. Днес те заплашват 370 типа на фауната – от птици и гущери до риби и летящи мишки. Съгласно директивите на Европейския съюз (ЕС), животните и тяхната среда, котките може да бъдат считани за „ отговорни ” в разрушение на локалните екосистеми . Следователно техните стопани би трябвало да възпират ловните инстинкти на своите любимци. Най-простият вид е да не ги пускат отвън жилището.
 Котки-мутанти избавят музея на Хемингуей Котки-мутанти избавят музея на Хемингуей
Без задгранични туристи заради пандемията домът на американския публицист Ърнест Хемингуей във Флорида Кийс едвам оцелява. Повечето от п...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР