Еколози хванаха в лъжа шефа на правната комисия на парламента

...
Еколози хванаха в лъжа шефа на правната комисия на парламента
Коментари Харесай

Еколози хванаха в лъжа шефа на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ

Еколози хванаха в неистина шефа на правната комисия на Народното събрание Данаил Кирилов.

Депутатът от ГЕРБ  е един от вносителите на скандални оферти за промени в Закона за запазване на околната среда, с които се лимитира правото на обжалване в съда на Оценките за влияние на околната среда (ОВОС). Той, Ивелина Василева (бивш екоминистър) и Станислав Иванов, също от ГЕРБ, желаят Оценка на въздействието върху околната среда да се апелира единствено на една инстанция и произнасянето на първоинстанционния съд да бъде дефинитивно за обекти от национално значение.

Кирилов аргументира законодателната си хрумка с немския опит, а Тома Белев от Асоциацията на парковете в България небрежно откри, че депутатът не споделя истината.

Ето какво написа Белев във фейсбук:

" Не разбирам за какво шефа на правната комисия в Народното събрание ще тръгне да лъже за неща, които човек елементарно може да ревизира. Ето в тази публикация господин Данаил Кирилов декларира, че в Германия административното произвеждане било едноинстанционно, пробвайки се да отбрани безумния си план за понижаване на правосъдните инстанции по въпроси за околната среда у нас единствено на една.

Само за една минута разтварям портала на Европейски Съюз за правораздаване и намирам удостоверение, че в Германия има триинстанционно административно правораздаване.
https://e-justice.europa.eu/content_specialised_courts-19-d…
Три инстанции, а не една както твърди господин Кирилов.
#ЗАЩОЛЪЖЕТЕБЕ
апелирам, споделете с цел да спрем лъжата най-малко в Народното събрание "

OFFNews потърси за коментар и екоактивиста Андрей Ковачев. 

" Внесените ремонти лимитират опцията за правна отбрана и са в несъгласие с интернационалното право, евродирективите и с българската констуция ", сподели той.

Според него предложенията на депутатите от ГЕРБ са изцяло неуместни.

" Искат да изпишат вежди, само че ще избодат очи. Глупостта ръководи България ", сподели още Ковачев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР