Екологията стои зад вдигането на данъка върху старите автомобили, заради

...
Екологията стои зад вдигането на данъка върху старите автомобили, заради
Коментари Харесай

Кметът на Бургас за данъка върху старите коли: Принципът е „замърсителят плаща“

Екологията стои зад повдигането на налога върху старите коли, поради което и правилото му е „ замърсителят заплаща “. Така е в цяла Европа. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов в утринния блок на Българска национална телевизия.

"В община Бургас са регистрирани към 100 хиляди автомобила - две трети се употребяват постоянно, а една трета не се употребяват по предопределение като автомобил. По-изгодно е да се заплати годишният налог, тъй като тогава страната няма да право да репатрира автомобил, с цел да освободи пространство ", сподели още той.
"Данъкът на по-старите коли ще се вдигне с сред 2 и 13 лева на годишна база. Данъкът за по-новите коли ще се понижи ", разкри още Николов.
"Всяка една община е ангажирана да вкара съответни ставки, общинските препоръки ще дефинират размера на налога. Това решение не е политическо стимулирано - решението е на всички кметове, а тематиката се дискутира от години ", добави кметът на Бургас.

"Нашите опасения са, че идващите години България ще бъде залята от остарели, които ще са сериозен замърсител. Между 33-35% от замърсяването в градовете се дължи на автомобилния трафик. Мерките за по-чисти градове включват - закупуване на нови, екологични рейсове, създаване на зелени пояси и постоянно разчистване на улиците ", приключи Димитър Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР