Екологичната треска продължава да се фокусира върху различните видове горива.

...
Екологичната треска продължава да се фокусира върху различните видове горива.
Коментари Харесай

Защо употребата на метан ще се редуцира с 30% до 2030 г.

Екологичната тресчица продължава да се концентрира върху другите типове горива. На последната среща на ОН стана ясно, че главните проблеми са използването на въглища, метан и унищожаването на гори. От изброените, метанът се трансформира в един от най-големите фактори за смяната на климата. Новото в този случай е, че има една специфична конвенция, която да следи освен добива, само че и използването. На този стадий ще открием, че повече от 100 страни са се съгласили да понижат своите излъчвания с 30% до 2030 година В това отношение ще открием, че даже Съединени американски щати взе участие, дружно с други страни от Европейски Съюз.

Интересното в този случай е, че разнообразни филантропски организации са подготвени да влагат и подкрепят засегнатите страни с близо 325 милиона $. Проблемът е, че въпросните най-вероятно няма да стигнат и сигурно ще има ощетени. Какво тъкмо е отговорен метанът като известен блатен газ? Макар и да няма толкоз съществено и високо метаново число, няма по какъв начин да не открием, че съгласно някои специалисти, той е с 84% по-застрашаващ от всички останали. Метанът може да остане в атмосферата към 12 години, до момента в който въглеродният диоксид може да стои без проблем в продължение на стотици години.

Защо, бихте попитали? Отговорът е, че нашата система постоянно е била уравновесена. Растенията употребяват въглеродния диоксид, с цел да се хранят и развиват. Човешката дихателна система също е виновна за основаването на въглероден диоксид, само че това е една напълно друга тематика. С намаляването на 30% от използването на метан ще открием, че температурата на земната повърхнина може да се понижи до 0.2 градуса по Целзий от толкоз нужните 1.5 – 1.6 градуса или най-малко по този начин се счита, не можем да бъдем сигурни по отношение на крайният резултат. Според някои специалисти, редуцирането на метан ще разреши на множеството страни да имат малко повече време, до момента в който се отстраняват технологии като по-твърдите горива, въпреки и това също да не е чак толкоз несъмнено.

Защо тъкмо метан? Защо не е друго гориво? проучванията демонстрират, че може да има приключване на метан при добива на твърди горива като въглища. Това е главен съставен елемент при добива на останалите източници като природен газ. Добитъкът също основава подобен, както и оризовите полета, изключително откакто се употребяват естествени торове – не е мъчно да открием, че името блатен газ въобще не е инцидентно. Свободното приключване разрешава на повече компании да употребяват най-различни технологии, с цел да го улавят. След като по този начин или другояче горивото изтича, използването му като запас за задвижване на коли е предстояща, само че има една детайлност. При редуцирането му, най-малко по отчетите на ОН, повишението на температурата може да се забави с към 20 години, като най-вероятно се чака да се избегнат и по-сериозни вреди.

Едно изключително главоболие е, че до момента в който светът би трябвало да употребява специалисти, които да обяснят какво в действителност би трябвало да се случи и по какъв начин самият развой да се построи, без да се нанасят спомагателни вреди, светът е делегирал правата си на Грета Тунберг – извънреден мозъчен капитал, който освен не познава активността на природата, само че даже не знае по какъв начин да се държи на обществени места. Рапорти на разнообразни учени показват, че при забавянето на метана, могат да се завоюват спомагателни 20 години. Кои са главните източници на метан? Изненадващо или не, един от най-големите производители ще остане Китай, като неговите находища от въглища са забележими. Що се отнася до Европа, там главният източник остава добитъка, а всичко останало е източник на човешка активност и боклуци.

Интересното е, че Близкият изток замърсява най-вече с производството на горива, следвани от Русия и Северна Америка. Най-странното е, че Съединени американски щати и Китай са на върха на веригата при производството на метан или замърсяването с подобен, само че целокупно следим по какъв начин всички останали страни редуцират продуцирането му в идващите 9 години. В Съединени американски щати ще видим, че Байдън има голямо предпочитание да управлява производството на горива, само че Русия и Китай не са в спогодбата и те ще продължат да вършат тъкмо това, което постоянно са правили, тяхната промишленост продължава да е извънредно подвластна от този тип горива.

Екологичните ограничения на този стадий могат да се преглеждат като една стая, в която почистваме масата и оставяме един ъгъл цялостен с отпадъци, само че по този начин или другояче тъкмо това съкращаване, както и квалифицираното финансиране, остава прекомерно непретенциозно на фона на засегнатите страни. Една позитивна страна е, че технологията във времето ще се усъвършенства, с цел да подсигурява по-добър надзор и елиминиране на замърсяването, което през днешния ден е съществена тематика на диалог.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР