Екологична къща от слама ще бъде изградена в Търговище. Днес

...
Екологична къща от слама ще бъде изградена в Търговище. Днес
Коментари Харесай

Еко къща от слама строят в Търговище

Екологична къща от плява ще бъде построена в Търговище. Днес бе направена първата копка и бяха положени основите на постройката, която ще бъде издигната от компресирана плява в дървени модули, изясни архитектът и архитект Стоян Алеков.
По думите на експерта този вид строителство, качествено друго от стандартното, занапред ще навлиза в България.

То е по-евтино - цената на кв. м е към 500 евро, пести сила и дружно с това е природосъобразно. Като изолираност сламата е употребена от древността, изясни Алеков. Днес във Франция има построена осеметажна постройка. Ние се опитваме да внедрим у нас нововъведенията, добави архитектът.

"Обществото и у нас би трябвало да заживее с мисълта за грижа за природата и това строителство е една от стъпките за това ", сподели Стоян Алеков.

Дървените модули с компресирана плява се създават в индустриална база в търговищкото село Дралфа. Те са с дебелина 40 см и имат коефициент на топлоизолация 18 киловатчаса на квадратен метър. Заради това се и внедряват в актуалното строителство.
Еднофамилната къща, вид вила, ще бъде със застроена повърхност 70 кв.м, от които 55 кв.м ще се употребяват действително за живеене. Общата инвестиция е 75 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР