Екокампания, спасила близо 1200 дървета, отново е в София. За

...
Екокампания, спасила близо 1200 дървета, отново е в София. За
Коментари Харесай

"Стара хартия за нова книга" днес в София

Екокампания, избавила близо 1200 дървета, още веднъж е в София. За пета поредна година " Стара хартия за нова книга " събира децата и ги учи по какъв начин да пазят природата и да събират разделно отпадъците, оповестява Българска национална телевизия.

Инициативата стартира през вчерашния ден от Хасково, продължава през днешния ден в София, ще стигне до Русе и Пловдив, с цел да приключи в Бургас. Децата и младежите, които желаят да си изберат нова, безвъзмездна книга, могат да донесат на бул. " Витоша " 37 в София 5 кг и повече непотребна хартия.

Близо 18 000 деца за четирите години от старта на акцията са предали 90 тона хартия за преработване. Спoред уредниците на " Стара хартия за нова книга " посредством тази самодейност децата осъзнават, че четенето не е скучно занятие.

Всяка година уредниците на събитието се стараят да привлекат вниманието на децата с нещо друго. Тази година това е талисманът на акцията Пърси Джаксън, прочут на дребните читатели от поредицата на американския публицист Рик Риърдън " Пърси Джаксън и боговете на Олимп ".

Срещу 5 кг хартия, децата и младежите получават безвъзмездна книга по собствен избор от 150-те заглавия, които се оферират тази година. За още 5 кг могат да получат и втора, която е на екотематика - " Ти можеш да спасиш планетата ". Празникът в София продължава до 19 ч. с музикално куклено шоу с марионетки и пиеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР