Екоактивисти искат да блокират пет британски града в понеделник в

...
Екоактивисти искат да блокират пет британски града в понеделник в
Коментари Харесай

Екоактивисти блокират британски градове с акции на неподчинение

Екоактивисти желаят да блокират пет английски града в понеделник в опит да накарат държавното управление да предприеме ограничения за попречване на това, което назовават климатичен прелом, съобщи Ройтерс.

Протестното придвижване " Бунт против заличаването " блокира Лондон с 11-дневни демонстрации през април - най-голямата акция на гражданско непокорство в актуалната история на Англия. Знакови оживени места в английската столица бяха блокирани, фасадата на постройката на компанията " Шел " стана обект на вандализъм, бяха спрени влакове, а постройката на банка " Голдман Сакс " беше атакувана.

" Тази изключителна готовност на елементарни жители, принудени да работят пред опасността от климатична злополука и екологичен колапс, слага пред (британското) държавно управление претенции да предприеме неотложни ограничения, с цел да спре унищожаването на биоразнообразието и за понижаване на парникови газове до нулеви нива до 2050 г ", обявиха представители на придвижването.

Според тях ще бъдат проведени митинги в Бристол, Кардиф, Глазгоу, Лийдс и Лондон. Във всеки от тези градове ще бъде изложена на показ огромна лодка с надпис " Действай в този момент! ".

Местните управляващи в Бристъл споделиха, че са затворили Бристълския мост поради митингите, а полицията в Южен Уелс заяви, че пътните артерии в центъра на Кардиф са блокирани.
Пред Кралския съд в Централен Лондон деятели са разположили синя лодка и са блокирали улицата, седнали в йога пози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР