Еко Червена шапчица дефилира на есенен бал в СУ Димитър

...
Еко Червена шапчица дефилира на есенен бал в СУ Димитър
Коментари Харесай

Еко Червена шапчица дефилира на есенен бал СНИМКИ

Еко Червена шапчица дефилира на есенен бал в СУ „ Димитър Матевски ”. В изложбата с планове от естествени материали се оказа и вълк с зурла от листо и добавени нос и уши. Но никой никого не атакува при типа на Денислав от 1. В, който дойде с картонена кама, облепена с листа и решението да брани всекиго в заплаха.

Феерията от цветове всяка година демонстрира по какъв начин децата от първи и втори клас са развихрили въображение, с цел да си създадат костюми от треви, листа, кестени, шушулки, шипки. Инициативата преди години поела учителката Ива Денкова, а в този момент всички се включват с плам, с цел да бъде есенният бал в школото цветен и хубав. Обикновено родителите вкъщи създават костюмите с присъединяване на децата, изясни Даниела Ладона, възпитател от занималнята на начален курс. Освен да се предизвика креативност, задачата е ековъзпитание и отговорно ползване – като ненужни неща се претворят в нещо ново.

Християн от 1. А се включи в дефилето като таралеж. Майка му Атанаска употребила за гърбината черупка на Костенурката Нинджа. Играчката се поставя на тил като раница. Жената налепила по нея разполовени бодливи обвивки от кестен, които събрала пред блока. Нараних си пръстите, само че значимото е децата да са щастливи, сподели тя. За да е по-стабилен костюма, взела от шефа револвер с топъл силикон, който другояче се употребява в магазина, където работи.

На съученичката му Никол пък упълномощили виновната задача да вдява конеца, до момента в който вкъщи й обшият с листа покривало, с което да се трансформира в есенна самодива.

Йоана от 1. Б също употребила пелерина. С тропосани от горната страна листа, барета с борови клончета и чадър с висящи шушулки тя стана Еко Червена шапчица.

Баба Маргарита пък помогнала Александра от 1. В да се трансформира в Мис Форест, като налепила върху златисто тиксо опадали листа, та да се получи лентата, с която препасват по състезанията кралиците на хубостта.

Феи с жезли от ръкохватка на балон и листа, Икар с картонени крила, горски гном и дори Майката Природа дефилираха в есенния бал. Индианец мина с препаска и корона, в която перата са сменени също от листа. Докато гледа есенното ревю, публиката пък научи, че у нас има 3241 дървета, които са зеленото злато на България. Многообразието се видя и в изложбата с плановете, по които децата работили още от началото на октомври - принцеси с поли от гинко билоба и човечета от дъбови листа.

Специални посетители на есенния бал бяха децата от Комплекса да обществени услуги „ Св. св. Константин и Елена ”, над които СУ „ Димитър Матевски ” е поело патронаж. Хлапетата дружно ще разучават песента „ Приятели ”.

Снимки Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР