Екипите от двата хеликоптера, които издирват българския алпинист Боян Петров

...
Екипите от двата хеликоптера, които издирват българския алпинист Боян Петров
Коментари Харесай

Въздушните екипи намерили следа при издирването на Боян Петров

Екипите от двата хеликоптера, които търсят българския планинар Боян Петров са забелязали недоверчив обект, само че не са съумели да проведат интервенция с въжета поради неприятното време, заяви за Дарик Йодеш Санкота от “Симрик Еър”. Тази заран в 02:30 часа българско време (5:30 часа непалско) двете машини са изхвърчали с екип от по двама водачи, двама спасители и механик.

Наземните екипи претърсват лагер 2 за Боян Петров

По последна информация шерпите, които се придвижват по земя, се чака да доближат до лагер 2 скоро и до палатката на Боян Петров. Те ще започват претършуване на палатките за българина или каквито и да било следи, оставени от него. Сред претърсващите е и именития шерпа Мингма. Предстои разбор и проучване на събраната дотук информация.

Защо вярата за Боян Петров е да бъде в лагер 2?

Въздушният избавителен екип се връща в Катманду, с цел да заседава и да вземе решение по какъв начин да продължи акцията, като ще бъде подготвен да се върне в региона на Шиша Пангма незабавно, щом се наложи.

Специалист: Какво съставлява изкачването на връх Шиша Пангма

Китай ангажира близо 100 души за акцията, включително спасители, медици и логистични екипи. Усилията им по издирването на нашия съотечественик не престават.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР