Екипите ни поработиха много за тази важна среща на външните

...
Екипите ни поработиха много за тази важна среща на външните
Коментари Харесай

Могерини: Обсъдихме предизвикателствата пред нас - радикализацията и сигурността

Екипите ни поработиха доста за тази значима среща на външните министри. Tова, че е неофициална, не значи че е по-малко значима, съобщи по време на конференцията след Неформалния съвет на министрите на външните работи " Гимних " Федерика Могерини, висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност. Стигнахме до съглашение, стигнахме до благоприятни условия за продан на хрумвания по един прям метод като мислим най-много за бъдещето, добави тя.Федерика Могерини, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност: Днес обичайно обменихме хрумвания с страните - кандидатки, вниманието беше ориентирано към съдействие в областта на сигурността и защитата. Много ползотворно беше това, че обменихме отзиви, по-конкретно по общите старания, които поставяме за превъзмогване на провокациите, пред които сме изправени всички в областта на сигурността - битка с радикализацията, продан на информация за завръщащи се задгранични бойци, информация за европейските задачи, които се организират в тази част на света.

Усилията, които Европейски Съюз поставя в областта на сигурността са значим детайл от нашата взаимна активност, изясни Могерини. Нещо, с което и страните - кандидатки би трябвало да бъдат наясно, тъй като те се приготвят да се причислят към нас, добави тя.

Най-важно беше разискването по Западните Балкани - това е и един от главните цели на Българското председателство, приоритет, който и ние споделяме, разяснява Могерини. Тя изясни, че срещата е била първата опция за министрите на страните - членки да обсъдят тактиката за Западните Балкани, която беше показана предходната седмица в Страсбург.Федерика Могерини, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност: Много позитивно мина разискването, виждам, че всички са обединени към общата цел в поддръжка на напъните, които поставяме взаимно с Българското председателство, с цел да се подсигурява вероятност и общо бъдеще в границите на Европейски Съюз за нашите сътрудници от района.

По врема на срещата министрите са провели и спор по тематиката Сирия. Виждаме, че на място обстановката става все по сложна. Все още обстановката остава драматаична, Европейски Съюз продължава да обръща огромно внимание на спора и на главните му детайли, които ще бъдат в центъра на вниманието на идната ни конференция, взаимно с Обединените народи, изясни Могерини и добави, че в Брюксел ще се организира втора конференция, отдадена на Сирия.

По време на тази конференция, че вниманието ще бъде ориентирано главно към два аспекта - първо, филантропичната поддръжка за сирийците и в страната, и в прилежащите страни, и вторият аспект - поддръжката на Организация на обединените нации за политическия развой в Женева.Федерика Могерини, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност: Според нас това е единственият метод да се стартира действителен политически преход в страната, тъй че Сирия да стане дом на всички сирийци, да се резервира многообразието в обществото и да се противопоставяме на Ислямска страна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР