Екипите на пожарната успяха да локализират големите пожари в бургаското

...
Екипите на пожарната успяха да локализират големите пожари в бургаското
Коментари Харесай

Огнените бедствия в Бургаско и Пловдивско са локализирани

Екипите на пожарната съумяха да локализират огромните пожари в бургаското село Изворище и край Поповица, Пловдивско.

Все още не е ясно какви са точните вреди от бедствието в Изворище, където изгоряха десетки къщи. Към момента обстановката е динамична, гасят се единични дребни огнища към селото, които обаче не са рискови.

Следобед огънят се разгоря още веднъж. Даже и да слагат пламъците под надзор довечера, пожарникарите ще останат в региона още 48 часа.

Пострадалите няма да бъдат обезщетени, тъй като нямат адресна регистрация – унищожените къщи са част от вилна зона, в която не се живее непрекъснато. На отплата могат да разчитат единствено тези, които имат застраховки.

Те разясняват, че пожарните са пристигнали на място без вода и това ги е забавило, до момента в който доброволци са се опитвали да спасят парцелите.

Локализиран е и пожарът, който избухна през вчерашния ден в кравеферма край Поповица. Четири пожарни екипа не престават да обливат с десетки тонове вода сеновалите с фураж. Вятърът е утихнал, което улеснява работата на пожарникарите.

Борбата на огнеборците е да не позволен огънят, който към момента гори, да се популяризира и върху прилежащи здания.

В кравефермата работят към 150 души. Има огромна възможност огънят да е тръгнал заради немарливост от страна на чиновниците.

До момента са изгорели към 2 000 тона фураж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР