Екипите на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Регионалните дирекции

...
Екипите на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Регионалните дирекции
Коментари Харесай

Горските започнаха масови проверки на сечища в страната

Екипите на Изпълнителната организация по горите (ИАГ) и Регионалните дирекции по горите (РДГ) правят всеобщи инспекции на сечища в цялата страна.
В рамките единствено на един ден през миналата седмица са тествани общо 611 обекта за рандеман на дървесина, от които 478 са в горски територии държавна благосъстоятелност, 89 – в частни гори, а 51 са горски територии, благосъстоятелност на общини, оповестиха от ИАГ.     
Експертите означават, че най-често срещаният пропуск е съществуването на добита дървесина в сечищата и на краткотрайни хранилища, неотразени в направените протоколи за освидетелстване както в държавни горски територии, по този начин и в горски територии, благосъстоятелност на физически лица. В насаждения частна благосъстоятелност е открита сеч на немаркирани дървета. В два частни парцела е спряна сечта за открити налични количества добита дървесина. В протоколите за освидетелстване на сечищата е посочено, че в насажденията не е осъществяван рандеман.                        
Извършване на маркиране с различен цвят багра е открито в обект за рандеман на дървесина, държавна горска територия. Дейността в насаждението е спряна, като следва осъществяването на спомагателна инспекция. Проверките по надзор на дейностите в горските територии в цялата страна не престават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР