Екипи ремонтират няколко виадукта по автомагистрала Хемус, съобщиха от Министерството

...
Екипи ремонтират няколко виадукта по автомагистрала Хемус, съобщиха от Министерството
Коментари Харесай

До края на годината приключват ремонтите на няколко виадукта по АМ Хемус

Екипи ремонтират няколко виадукта по автомагистрала " Хемус ", оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството. По-рано денем министър Петя Аврамова се разноски по няколко от ремонтираните сектори.

До края на годината завършват довършителните работи по виадукт " Разлив " на 51-ви км от Автомагистрала " Хемус ". За облекчение на трафика до 1 юли ще бъде пуснато придвижването по виадукта " Разлив " на 51-и км на автомагистрала " Хемус " .

Сега се ремонтира връхната структура и долното строене на дясното платно . Предстои полагането на хидроизолация и асфалт. След 1 юли остават довършителни работи от долната страна на оборудването, които ще приключат в края на годината. Те няма да затрудняват трафика, твърдят от районното ведомство.

За възобновяване на виадукта, който е мощно амортизиран, държавната компания " Автомагистрали " ЕАД построява нови стоманобетонови плочи и тротоари. При ремонта инсталират дилатационни фуги, чугунени отводнители и колекторна система . Лявото платно на оборудването беше ремонтирано през 2017 година

В края на 2019 година се чака да завърши ремонта на дясното платно на виадуктите при км 37+920. Очаква се при започване на юли да завърши работата по пътното платно и да бъде пуснато придвижването по виадуктите на Автомагистрала " Хемус " - при км 37+920 . Ремонтът на дясното му платно включва възобновяване и на долното строене.

Движението по други два виадукта на Автомагистрала " Хемус " - " Потоп " и " Коренишки дол ", ще бъде възобновено до края на ноември 2019 година

Текущият ремонт на виадукт " Потоп " е поради цялостното му неприятно положение. Строителните работи включват унищожаване на съществуващата настилка и пластовете под нея до горния борд на стоманобетонната плоча . Изграждат се нов изравнителен бетон и нови тротоарни блокове, ще има и нова хидроизолация .

Спешният ремонт на виадукт " Коренишки дол " включва строителни работи по двете платна, носещите стълбове и основите .

Ремонтираните виадукти ще обезпечат освен комфорт при пътешестване, само че и ще дават отговор на най-високите европейски критериите за резистентност при земетресение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР