Екипи от учители и социални работници ще ходят ежедневно по

...
Екипи от учители и социални работници ще ходят ежедневно по
Коментари Харесай

Готвят грандиозна промяна за децата в училище, сутрин ще ги...

Екипи от учители и обществени служащи ще вървят всекидневно по домовете на децата, които участват единствено по два или три дни в учебно заведение, ще ги будят, мият и обличат, а по-късно ще ги водят в класната стая.

Това стана ясно след съвещание на координационния механизъм за връщане на децата в учебно заведение. Именно към тази процедура ще бъдат ориентирани напъните на страната отсега нататък.

По данни на ръководещите, за двете години от работата на механизма в учебно заведение са върнати и арестувани над 40 хиляди възпитаници.

Министърът на образованието Красимир Вълчев изясни, че огромна част от рисковите деца посещават учебно заведение епизодично - един ден вървят и след това два дни не вървят, или противоположното. Затова екипите ще работят за ежедневното им наличие в клас.

Просветният министър уточни образци, които илюстрират с какво се сблъскват хората от тези екипи все още.

„ Когато детето не пристигна заран на учебно заведение, екипът се задейства, върви у дома, разсънва го, тъй като оправданието е, че вечерта било на прием. Облича го, мие го, води го до учебно заведение, тъй като другото опрощение е, че са го свалили от рейса, тъй като не си е купило билет. Това е предизвикателство, пред което, за жалост, са изправени хората на терен ", разяснява Вълчев цитираните случаи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР