Екипи от София поемат разследването на убийството на 7-годишното момиче

...
Екипи от София поемат разследването на убийството на 7-годишното момиче
Коментари Харесай

Специалисти от София поемат разследването на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград

Екипи от София поемат следствието на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград. Те ще окажат помощ на сътрудниците си, заяви в Кърджали основният прокурор Сотир Цацаров . Единствената арестувана по случая е майката на детето, само че тя не е упрекната за тежкото закононарушение.

Главният прокурор посочи, че убийството на дребната Дамла е осъществено в утринните часове в неделя. Той обаче изрично отхвърли хипотезата това да е дело на умопобъркан.

Работим по всички вероятни версии, които на този стадий стесняват кръга от обвинени - сподели Цацаров.

Единствената арестувана е майката на детето, само че не за убийството. Тя е упрекната за това, че е оставила през нощта без контрол дребното си дете. На нея ѝ следва да бъде осъществена съдебно-медицинска експертиза.

На база на получените досега изводи на медиците, детето е било задушено посредством прилепяне и едвам по-късно главата му е била омотана със скоч лепенка. Най-късно на следващия ден ще бъде подготвена и ДНК експертизата, която се прави в Института по криминалистика на Министерство на вътрешните работи. Предстои правенето на още две експертизи - съдебно-психиатрична и техническа на мобилни телефони и преносим компютър.

В момента в жилището в Момчилград, където беше намерено детето, се прави спомагателен оглед, а по-късно довечера ще бъде изработен и следствен опит с присъединяване на майката.

За откриване на убийството сме привлекли най положителните си сили от София - сподели Сотир Цацаров. За да координират дейностите по следствието, в Кърджали идват началникът на отдел " Убийства " и на Криминалния отдел в Главната дирекция " Национална полиция ".

Не става дума за инцидентно ликвидиране, осъществено от инцидентен човек, разяснява основният прокурор и прикани околните на фамилията, които през днешния ден стачкуваха да имат  самообладание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР