Екипи от инженери на Метрополитен и строители започнаха демонтажа на

...
Екипи от инженери на Метрополитен и строители започнаха демонтажа на
Коментари Харесай

Започна демонтиране на релсите в затворения участък на метрото

Екипи от инженери на " Метрополитен " и строители започнаха демонтажа на релсите в 30-метровия сектор преди станция " Хаджи Димитър ". Това заяви в формалния си Facebook профил кметът на София Йорданка Фандъкова.
Още по тематиката
" Вчера към 18 ч получихме сигнал от дежурния диспечер за надигане на релсовия път. Движението на влаковете беше спряно незабавно. При отклоняване на релсите над 5 мм се задействат системите за сигурност, които са реагирали незабавно. ", изясни Фандъкова.

След демонтажа на релсите, стартира и ремонт на траверсите и бетона на релсовия път. В момента се работи с дребна строителна техника, а след среднощ, когато спре придвижването на влаковете по третата линия, ще влязат по-големи машини и вагони, с които да се извозят материалите.

По думите на Фандъкова, този сектор е най-ниската точка от трасето и до него минава Перловска река . Дъното на тунела е на 18 м дълбочина, като при повдигането на равнищата на подземните води, налягането на водата доближава над 15 тона на кв. м.

 Снимка: Facebook профил на Йорданка Фандъкова

С разкриването на сектора ще се откри повода, довела до надигане. До момента е ясно единствено, че високото равнище на подземните води е повишило водния натиск , което най-вероятно е повода за надигането на релсовия път. За да се подсигурява цялостна сигурност и да не се допусне компрометиране на оборудването, ще бъдат направени спомагателни сондажи, изясни Фандъкова.

Преди да има изясненост за аргументите, не може да се даде прецизен период за възобновяване на придвижването в сектора, добави кметът.

Всички средства за отстраняването на казуса са за сметка на изпълнителя в границите на гаранцията на обекта. Последната станция от третата линия остава затворена, за което сме обезпечили рейсове, които се движат по маршрута от спектакъл " София " до бул. " Вл. Вазов ", написа столичният кмет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР