Екипи от Агенцията за социално подпомагане (АСП) са на терен

...
Екипи от Агенцията за социално подпомагане (АСП) са на терен
Коментари Харесай

След силната буря: Агенцията за социално подпомагане оказва помощ на пострадалите

Екипи от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) са на терен и стартират обходи на къщите в засегнатите от бурята обитаеми места, с цел да окажат помощ и поддръжка на потърпевшите. Това оповестиха от пресцентъра на АСП. 

Социалните служащи осведомят хората за всички благоприятни условия за обществена, финансова, психическа и здравна поддръжка. Те спомагат на потърпевшите и за подаване на заявки за кандидатстване за еднократна помощ, която е до 1512 лева Тя се отпуска за покриване на случайно зародили потребности след оценка на нанесените вреди. 

Тази сума ще разреши на потърпевшите да покрият неотложни разноски за съществени, витални потребности, да си обезпечат храна, вода, медикаменти, облекло. Домакинствата се съветват и по отношение на опцията за подкрепяне от фонд „ Социална протекция “ на стойност 2500 лв..

АСП в незабавен порядък прави нужната организация средствата да бъдат отпуснати и изплатени на фамилиите, които дават отговор на нормативните условия.

Социалните служащи остават на терен и ще продължат да оказват помощ и поддръжка на потърпевшите фамилии, до момента в който това е належащо. Изпълнителният шеф на АСП доктор Надя Танева има подготвеност да командирова в допълнение чиновници в помощ на бедстващите хора.

В събота в Североизточна България мина циклон, съпроводен от ураганен вятър и дъжд. Най-сериозни вреди бурята  нанесе в областите Смолян, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.  Заради унищожителните провали в с. Лъвино, община Исперих, е оповестено бедствено състояние. В община Дългопол, както и в община Лозница остава частичното бедствено състояние.

Двама мъже - на 51 години от село Развигорово и на 67 години от Велики Преслав, починаха след мощната стихия в Шуменско. 

Екипите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са реагирали на 350 сигнала през миналото денонощие за развалени покриви, паднали стълбове и дървета, наводнени къщи, дворове и улици. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР