Екипи на Противопожарната служба в Пловдив загасиха бързо пожар в

...
Екипи на Противопожарната служба в Пловдив загасиха бързо пожар в
Коментари Харесай

Пламна още един пожар в тютюнев склад в Пловдив

Екипи на Противопожарната работа в Пловдив загасиха бързо пожар в изоставена постройка от Тютюневия град. Съобщението за това е подадено в 10:08 ч. от надзирател на намиращата се наоколо авторага „ Юг ". Това сподели шефът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пловдив комисар Георги Мангараков, представен от Българска телеграфна агенция. Незабавно на мястото на случая са изпратени екипи с четири противопожарни автомобила. На място е открито, че излиза пушек от първия етаж, където са горели към 10 кв.м. отпадъци и вехтории, „ складирани " там от вехтошар.По думите на Мангараков огнеборците са се справили с пожара за към 5 минути.
Единствените вреди, нанесени на постройката, са по прозорец на първия етаж. Няма заплаха огънят да се възобнови, към момента не е взето решение дали ще се образува следствие по случая. Основната версия е, че пожарът е породен от клошари, които са обитавали приземния етаж.
Мангараков е безапелационен, че притежателите на някогашните тютюневи хранилища би трябвало да ги стопанисват и да спрат достъпа на клошари до тях и да не се основават условия за пораждане на пожари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР