Екипи на МВР, данъчните, митниците и инспекцията по храните са

...
Екипи на МВР, данъчните, митниците и инспекцията по храните са
Коментари Харесай

Властта започна хайка за шума по морето, глобява за финансова дисциплина

Екипи на Министерство на вътрешните работи, данъчните, митниците и инспекцията по храните са почнали всеобщи инспекции на заведенията по черноморските курорти за съблюдаване на " законовите условия в комерсиалните обекти ". 

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че взаимните дейности са в границите на Междуведомствения координационен център, който включва екипи на чиновници от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “, РИОКОС, Агенцията по сигурност на храните и Инспекцията по труда. Проверките, за които преди този момент оповести вицепремиерът Валери Симеонов и ги назова " война " против шума, са извършени на територията на Слънчев бряг.

В същото време са наложени санкции за незпазване на данъчното законодатество и за " нерегламентирани храни ".

От Министерство на вътрешните работи оповестяват и за случая, при който в дискотека " Оксижен " беше задържан дижей Станчо. Един от екипите направил инспекция в дискотека, неведнъж глобена за нарушение на наредбите за нощната тишина. Оттам била конфискувана в началото музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е формиран акт по Наредбата на общината. По-късно и вторият мишпулт – за нарушение на полицейски разпоредби, оповестяват от Министерство на вътрешните работи и допълват, че са осъществени и порверки на " финансовата дисциплинираност, на нерегламентирани храни, на условия за пожарната сигурност, на трудови контракти и здравни книжки на личния състав и други ".

В случай, че се установяват нарушавания на законовите условия, ще бъдат формирани и актове, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Втори взаимен екип е ревизирал увеселителни заведения, ситуирани по основната алея в комплекса. В едно от тях още веднъж е установено нарушение на нощната тишина – по надлежния ред е конфискувана апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха при започване на дейния летен туристически сезон, като стремежът им е дисциплиниране на комерсиалните обекти към съблюдаване на законовите условия.

От тази година стартира и затваряне на комерсиалните обекти - извършители от чиновниците на Национална агенция за приходите при установено неиздаване на касови бележки.

Контролът се реализира най–вече за нерегламентирано ползване на акцизни артикули - алкохол, цигари или горива - по този метод се усилват приходите в държавния бюджет, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР