Екипи на ГДБОП са влезли в офиси на кабелни оператори

...
Екипи на ГДБОП са влезли в офиси на кабелни оператори
Коментари Харесай

Полицейска спецакция срещу кабелни оператори в София, Варна и Бургас

Екипи на ГДБОП са влезнали в офиси на кабелни оператори в София, Бургас и Варна. Акцията е по отношение на незаконно лъчение на разнообразни стратегии.

Както е известно, напоследък службите организираха редица интервенции против незаконното разпространяване на тв стратегии и доставка на интернет услуги.

Това, на което службите се натъкнаха, е, че всеобщо се укриват клиенти, като по този метод за телевизионните стратегии, за които имат права се закупуват пакетни цени на доста по-малки стойности.

От една страна същото съставлява и закононарушение по член 255 от Наказателен кодекс и касае отбягване заплащането на налози в цялостния размер на активността, която прави даденото сдружение. От друга закупуването на права за 5000 клиента вместо за 10 000 клиента - колкото е броя на действителните е за по-малка цена и също способства за ощетяването на бюджета - защото самите правоносители няма по какъв начин да заплатят налози в цялостния размер.

Друг способ на укриване на налози е потреблението на услугата " виртуален офис ", която дава опция на един адрес да бъдат регистрирани голям брой компании, без действително на адреса да има документи или друга благосъстоятелност на въпросните сдружения.

Една от схемите е част от сдруженията, които са натрупали големи финансови отговорности към страната (само едно от сдруженията дължи към 1,7 милиона лева), да записват нови сдружения със сходни имена (една писмен знак разлика) и незаконната активност продължава от името на новото сдружение.

Друг " остроумен " ход е крайният консуматор да подписва контракт непосредствено с трето сдружение, което незаконно излъчва сигнала, а финансовите документи (касови бележки) за заплатените месечни такси от клиентите се издават от името на лицензирания интернет снабдител под предтекст - доставка на интернет съгласуваност (прикриване на активността и размиване на отговорност).

Също по този начин се употребяват подставени лица с невисок обществен статус, на които се трансферират част от сдруженията, като по едно и също време с това същите биват оповестени в неплатежоспособност. Откриват се и нови сдружения, които се записват на името на жители на трети страни (страни отвън ЕС) - престъпно проявени лица с тежки престъпни регистрации (съдени за ликвидиране, грабежи и тн. ) и други

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР