Екипи на Чистота започнаха поставянето на 1100 нови контейнера за

...
Екипи на Чистота започнаха поставянето на 1100 нови контейнера за
Коментари Харесай

В Пловдив поставят 1100 нови контейнера за смесен битов отпадък

Екипи на " Чистота " започнаха слагането на 1100 нови контейнера за разбъркан битов боклук. Това заяви шефът на общинското дружество Димитър Георгиев.

Новите съдове са пластмасови и бяха доставени предишния месец след извършена от Община Пловдив социална поръчка - 429 от тях са вид " бобър " с съдържимост 1100 литра, а по този начин наречените " куки " са 671 броя с размер 120 и 240 литра.
 Снимка: Община Пловдив
Върху всеки резервоар е залепен стикер с информация за неговото предопределение и " горещия " телефон на " Чистота " за сигнали - 032/675 817.

До ден-два се чака да бъдат заменени всички контейнери по улиците на Дановия рид и в подножието му, както и на други места в централната градска част.

Голяма част от старите железни съдове са амортизирани, а някои даже са бракувани. Еколозите от регион " Централен " също управляват процеса.

" Работим в цялостен синхрон с всички районни кметства, които дефинират местоположението на съдовете, съобразявайки се и с предложенията на жителите ", разяснява Георгиев.
 Снимка: Община Пловдив
Според него доставката на новите контейнери разрешава да се удовлетворят в по-голяма степен повишените потребности в появилите се през последните години нови жилищни комплекси.

Идеята е всички железни съдове поетапно да бъдат сменени с пластмасови, защото те са по-естетични, по-евтини, комфортни и дълготрайни, а обслужването им е по-безшумно.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР