Екипът от шерпи, който издирва българския алпинист Боян Петров, вчера

...
Екипът от шерпи, който издирва българския алпинист Боян Петров, вчера
Коментари Харесай

Свърши ли надеждата: Според спасители Боян Петров е паднал в пропаст

Екипът от шерпи, който търси българския планинар Боян Петров , през вчерашния ден се върна в базовия лагер без да успее да го откри. Те са разкрили единствено някои материали и съоръжение , които най-вероятно са употребявани от българина. Това оповестиха на формалната страница на избавителния екип Dream Wanderlust.
 
Вчера времето в планината беше извънредно неприятно . Спасители се надяваха на прозорец от най-малко час с удобни условия, с цел да продължат издирването.

   
Rescue Update #14: Boyan Petrov missing row #Shishapangma Sherpa team is now back to the Base Camp after collecting...
Публикувахте от в 
„ За страдание, нямаше даже час удобно време за хвърчене. След като съберем доказателствата от шерпите, още веднъж ще се опитаме да подновим търсенето. Надявам се да имам ясна картина за 24 часа ”, заяви ръководителят на хеликоптерния екип.
 
 БГНЕС, списък


Много евентуално е Боян Петров да е паднал в бездна сред лагер 3 и връх Шиша Пангма , това съмнение е направил по-рано най-хубавият шерп в избавителната задача . „ Това е персоналната доктрина на най-хубавия шерп, който е и другар на Боян. Той счита, че нещастието може да е станала поради покритите със сняг огромни пропасти . Там напълно леко отклоняване може да ти коства живота ”, разяснява пред  NOVA Кирил Петков, който е в Химилаите и взе участие в акцията.
 


С това като че ли изчезна и последната вяра за намирането на Боян Петров. Още през вчерашния ден стана ясно, че „ над лагер 2 шерпите към този момент търсят единствено тяло, а не жив човек ” . На процедура беше доказано, че акцията към този момент не е избавителна, а издирвателна.
 

Алпинистът Боян Петров е в неопределеност от 3 май, като за последно е забелязан на височина 7500 м, а изискванията на тази височина са рискови. Над 7800 м се намира „ Зоната на гибелта ” - оттова оцеляване няма, признават алпинисти.
 

12 дни след изгубването на Боян Петров фамилията му не стопира да се надява, че той ще бъде открит жив . Пред медиите майка му и сестра му споделиха, че са подготвени да одобряват всяка вест, само че признаха, че дните в очакване минават мъчно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР