Екипът ни в публикува относно използването на Телеграм като т.нар

...
Екипът ни в публикува относно използването на Телеграм като т.нар
Коментари Харесай

Другото бойно поле: Проруски Telegram канали публикуват съдържани...

" Екипът ни в разгласява по отношение на потреблението на Телеграм като т.нар “дигитален фронт ” против Украйна. Голяма част от изследваните канали намират публика и в България, като постоянно проруски канали разгласяват преведено на български наличие, оформящо публично мнение ", написа във Фейсбук Руслан Трад, част от екипа DRFLab към Атлантическия съвет. 

" За повече от две години, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна, никоя платформа не е разширила ролята си в подпомагането на външния свят да разбере съветската позиция за войната повече от Telegram.

Влиянието ѝ се затвърди през първите месеци на войната, когато Кремъл репресира западните платформи за обществени медии, като в същото време продължи да толерира Telegram и да я употребява за личните си цели.

Това трансформира Telegram в един от последните останали прозорци за наблюдаване и схващане на съветското мислене за войната - от необятната общност до самия Кремъл ", се показва в обобщението на отчета " Друго полесражение: Телеграм като дигитален фронт във войната на Русия против Украйна ".

" Анализът на петнадесетте най-големи съветски канала в Телеграм демонстрира максимален скок на интензивността в самото начало на нашествието през февруари 2022 година, последван от скок по време на несполучливия протест на Евгений Пригожин против съветското Министерство на защитата (МО) през юни 2023 година ", се споделя в обобщението:

" Допълнителните пикове подхождат на локалните военни събития, вариращи от украинската контраатака в Североизточна Украйна напролет и есента на 2022 година, както и военните достижения на Русия в градовете Соледар и Бахмут през март 2023 година

Петнадесетте най-влиятелни съветски канала рутинно препращат наличие от други авторитетни канали в Телеграм, като на процедура основават ехтене камера за усилване на общите разкази на Кремъл.

Най-видимите канали означават забележителен растеж на клиентите след нахлуването през февруари 2022 година, само че някои от най-влиятелните провоенни канали, като Караулни, Z SIL0VIKI и WarGonzo, по-късно означават спад, който продължава и напролет на 2024 година, може би заради отмалялост от войната.

Топ каналите също по този начин означават голям скок във видимостта, която нараства от близо 16 милиарда гледания през 2021 година до 95,5 милиарда през 2022 година През 2023 година видимостта нараства до 109 милиарда гледания ".

Провоенни блогърски канали:

" Анализът на повече от 500 000 изявления, оповестени от 38 водещи военни блогърски канала, сподели повтарящи се настоящи тематики, в това число вести от фронта, като да вземем за пример: дейностите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и загубите им на бойното поле; разкази, в които се разисква зависимостта на Запада от съветските естествени ресурси; съветски набези против украински градове; и полемики, в които украинците се дефинират като " нацисти ", гласи обобщението на отчета.

" По време на сполучливата контраатака на Украйна в Харков през септември 2022 година и проникването на антиправителствените сили в съветската Белгородска област през май 2023 година изявленията на военните блогъри се разделят на три категории: вести и разбори от фронта; картографиране на загубите/победите; и рецензия на съветското МО. Публикациите, свързани с тези категории, получават повече гледания и препубликувания, в сравнение с изявленията по други тематики ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР