Екипът на Sportal.bg ще излъчи на живо от Стара Загора

...
Екипът на Sportal.bg ще излъчи на живо от Стара Загора
Коментари Харесай

Sportal.bg ще излъчи на живо международния атлетически турнир “Самарско знаме”

Екипът на Sportal.bg ще излъчи онлайн от Стара Загора интернационалния атлетически шампионат “Самарско знаме”, който ще се организира на стадион “Берое” на 15 юни (събота). Прякото предаване на Sportal.bg и Sportal TV ще стартира в 17:00 часа, като първата дисциплинираност от програмата на 19-ото издание на влиятелната конкуренция е скок височина дами.

В Стара Загора ще вземат участие някои от водещите ни спортисти - Тихомир Иванов (скок височина), Габриела Петрова и Александра Начева в скока на дължина, Инна Ефтимова (200 метра) и Денис Димитров (100 метра).

Една от най-интересните дисциплини се чака да е скокът на височина при мъжете, където с изключение на най-хубавият български играч в последните години Тихомир Иванов (личен връх от 231 см) ще забележим още сребърният европейски медалист в зала от Глазгоу 2019 Констадинос Баниотис (Гърция) с персонален връх от 234 см, Михай Донисан (Румъния) с 231 см, Алан Смит (Шотландия) с 229 см и Андрей Скабейка (Беларус) с 226 см.

На 200 м при мъжете ще започват най-бързият българин в дисциплината тази година Антонио Иванов с 20.99 сек, вторият в родната класация за 2019 година Петър Пеев, първенецът за юноши под 20 години за 2019 година Слави Мутафов и неговите подгласници Венелин Георгиев и Веселин Живков. В същата дисциплинираност при дамите ще вземат участие Инна Ефтимова и Карин Околие.

В скока на дължина при дамите също се чака равностойна борба - с най-хубав резултат от всички участнички е румънката Анджела Морошану с 6.63 м. От българките Габриела Петрова има 6.48 м, шампионката на България Милена Миткова 6.45 м, Александра Начена 6.20 м, колкото има и златната медалистка под 20 години за 2019 година Симона Симеонова.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР