Екипът на родолюбивата фондация Нашият дом е България, чийто идеолог

...
Екипът на родолюбивата фондация Нашият дом е България, чийто идеолог
Коментари Харесай

Нашият дом е България със спиращ дъха концерт,плод на 2 месеца работа и участие на стотици артисти

Екипът на родолюбивата фондация " Нашият дом е България ", чийто идеолог и главен деятел е арх. Пламен Мирянов, осъществя повече от сполучливо неповторимия церемониален концерт " Мост на небесата " за трета поредна година. 

 

По традиция скалния феномен “Божия мост ” до село Лиляче, община Враца, бе огрян от феерично театрално осветяване и огласен от ангелските гласове на едни от най-известните фолклорни, оперни и поп гласове на България.

 

" Скъпи другари, с огромна наслада споделяме, че за 3-та поредна година с Божия помощ успяхме да осъществяваме християнския концерт " Мост на Небесата ". И макар изобилните превалявания през целия месец май, два дни преди концерта слънчевите зари заслепяваха очите, небето беше лазурно синьо и благоуханието на цъфтящите дървета се носеше на всички места... По средата на събитието ненадейно се развихри стихия със мощен дъжд, което в началото смути струнния оркестър на поляната и другите реализатори, само че не след дълго вятърът утихна и 150 минути след началото " Многая хвърча " отекна за край с гласовете на хора на Българското Национално Радио и протодякон Иван Петков ", описват от фондацията. 

И прибавят: " Благодарим на всички, които за 3-та поредна година спомогнаха с гения, професионализма и трудолюбието си да пресътворим още веднъж този комплициран театър на най-екстремната естествена сцена в България! "

 

В единственото по рода си мероприятие присъединяване взеха изключителни музиканти, артисти и танцьори, които с безкомпромисната си виртуозност превзеха публиката още от първите минути на концерта.

 

Светлинна приказност, благ гласове, църковно-славянски песнопения, вълнуваща класическа и фолклорна музика, рецитали на текстове от Свещеното писание, акробатични танци във въздуха, летящи гълъби, възстановки на подиуми от християнската история от 4-ти век в една пъстра вечер, изпълнена с доста дух, усмивки, изненади и страсти.


От фондация " Нашият дом е България " изричат своята признателност на:

 

- На кмета на град Враца и неговия екип за поддръжката и доверието, които ни гласоподава!

 

- На смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова за въздигащите осъществявания!

 

- На изумителната Деси Добрева! 

 

- На типичен оркестър " Кварто и другари " и на солистите от анс. Филип Кутев за виртуозните осъществявания на типичен и фолклорни пиеси! 

 

- На маестро Георги Андреев за вълнуващите композиции на музика към текстове от Свещеното писание и аранжимент на фолклор за типичен струнен оркестър! Georgi Andreev

 

- На Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови за красивото благозвучие, неповторимия сексапил и високото въодушевление, с което зареждат постоянно всички към себе си! 

 

- На отбор " Българе " за магнетичните придвижвания и мощното наличие! Национален фолклорен отбор " БЪЛГАРЕ "

 

- На женски хор „ Нуша “ със солист и диригент Нели Андреева за нежните осъществявания и красивите страсти, които постоянно основават!

 

- На изключителния Янко Лозанов за видокия професионализъм и наличие! 

 

- На хор „ Св. Наум “ с диригент Андрей Касабов за ангелогласното пеене!

 

- На прабългарската школа „ Багатур “ с началник Горан Гънчев за спиращите дъха възстановки на епични подиуми от нашата история! 

 

- На изпълнителите от съдружие " 100 каба гайди "!

 

- На обичаните водещи, Галя Димитрова и Веселин Калановски! 

 

- На дамата каучук - фантастичната Сирма Добрева! 

 

- Благодарности на асистент-режисьора Десислав Михайлов за всеотдайността и професионализма, с които постоянно подхожда. 


От фондацията и информация към огромната организация на събитието:

 

По-сложен театрален план от този на Божия мост бихме си показали в случай че беше на връх Беклемето или в Ягодинската пещера, само че " Мост на небесата " 2023 се осъществя след тежък 2 месечен труд, извънредно комплицирана организация, логистика и подготовка на терен с помощта на Пламен Пламенов Мирянов, Магдалена Праматарска, Гроздан Найденов, Вихра Кюркчийска, Даниел Христов, Георги Георгиев, Добромир Райнов, Вера Белева, Милена Ситарска, Йото Александров, на екипа на Радио Зорана и на всички наши другари, сътрудници и доброволци!


Благодарим на Господа, че позволи и благоволи този концерт да се случи, като даде прелестни условия, като съпроводи Неговата берекет и мир по време на събитието, като ни резервира в положително здраве, макар огромната натовареност!

 

Благодарим на екипа от озвучители и осветители, оператори и фотографи, на асистент режисьорите. На всички другари и доброволци, които се включиха в подготовката и организационната част и неуморно се отдадоха на идеята. На нашите другари от село Лиляче, които за трета поредна година неразделно са до нас в подготовката на тези огромни концертите.


Фантастичните фото фрагменти са дело на: Doblife Raynov Krasi St M Photography Огнян Стефанов, Александър Сандев, Цветан Гешев.


Декорация: Елфите - бутици за цветя и дарове.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР