Екипът на проф. Ерика Хартман от Северозападния университет в Чикаго

...
Екипът на проф. Ерика Хартман от Северозападния университет в Чикаго
Коментари Харесай

Опасно! Използваме тези продукти всеки ден, а те ни вредят

Екипът на проф. Ерика Хартман от Северозападния университет в Чикаго откри, че триклозанът, съдържащ се в прахопочистващите препарати, може да се окаже нездравословен за човешкото здраве, написа уеб сайтът Phys.org.

Споменатата съставна част провокира устойчивост към антибиотиците у микроорганизмите, които населяват прашните повърхности.

Проф. Хартман и нейните сътрудници са анализирали мостри от прахуляк, взети от 42 спортни уреди, в които хората постоянно влизат в контакт с пода и уредите и употребяват антимикробни салфетки. Оказало се, че образците, които съдържали най-вече триклозан, имали генетични маркери на устойчивост към антибиотици.

Триклозанът в Съединени американски щати е добавян в дезинфектиращите препарати до 2017 година, до момента в който санитарните управляващи не не разрешиха използването му. Това най-много се отнасяше до влагането на препарата в антибактериално брашно, което водеше до евентуални закани за ендокринната и репродуктивната система на индивида. Но триклозанът и до ден сегашен се съдържа в пастата за зъби и в другите средства за персонална хигиена, предава здраве.то.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР