Екипът на отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив и началникът д-р

...
Екипът на отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив и началникът д-р
Коментари Харесай

Какво ще се случи с двете изоставени от майките си бебенца в Пловдив?

Екипът на отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив и началникът доктор Диана Аргирова благодарят на медиите за проявения интерес към двете изоставени новородени бебета – Златка на 1,5 месеца и Илия на 7 дни. След излъчените и оповестени репортажи непрестанно се получават оферти от жители от цялата страна за помощ и от искащи да осиновят двете деца.

" Проявената съпричастност, топлина и угриженост, както към децата, по този начин и към отделението, доста ни зарадваха ", съобщи доктор Аргирова. Тя означи, че телефоните в болничното заведение и даже в дома й не стопират да звънят, само че напомни, че осиновяването на бебетата от лечебното заведение е невероятно.

Това може да стане, в случай че лицата са вписани в регистъра за кандидат-осиновители, а процедурата стартира след изявено предпочитание в отделите за Закрила на детето към Дирекциите за обществено подкрепяне по местоживеене. От болничното заведение децата биват настанявани краткотрайно в приемни фамилии - през днешния ден Златка ще бъде изпратена в такова приемно семейство, заповедта й е подписана, увериха от община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР